Recollida de residus exclusiva per a residències de gent gran de Terrassa i comarca

Dos camions seran els encarregats de fer aquest nou servei a prop de 70 residències del Vallès

Aquest divendres començarà un nou servei de recollida específica de residus a les residències de gent gran de la comarca. Residus Vallès està engegant aquest servei en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca i es preveu donar servei a prop de 70 residències del Vallès Occidental. Els residus d’aquests centres es recolliran i es tractaran de forma separada a la resta de residus municipals.

En aquests moments el Consorci està ultimant amb els ajuntaments aquesta recollida específica. Ja s’hi han acollit els ajuntaments de: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Matadepera, Montcada i Reixac, Polinyà, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Les properes hores es preveu que s’hi puguin afegir més municipis.

La recollida es farà en dos camions que faran el recorregut per la comarca de dilluns a dissabte de 7h a 14:30h. Aquests camions només faran aquest servei. L’empresa de recollida trucarà 10 minuts abans a la residència i el personal d’aquesta haurà de treure el residu al carrer en bosses ben lligades i aportar-les al contenidor que portaran els operaris de recollida, sense que aquests hagin de manipular les bosses. Si tenen un contenidor propi, l’hauran de treure en el punt acordat. Aquests residus, que es qualifiquen com a Resta, no es tractaran al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès) sinó que aniran directament a abocador per tal que tampoc s’hagin de manipular en aquesta instal·lació.

El president de Residus Vallès, Nil López, ha assegurat que “amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa estem donant un servei als ajuntaments i també estem complint amb l’ordre del Ministeri de Sanitat respecte la gestió de residus i seguint les directrius de l’Agència de Residus de Catalunya. Volem poder donar un servei eficaç a les residències de gent gran i resoldre així una de les preocupacions que els municipis tenen en aquests moments de crisi sanitària”. Val a dir que l’Ordre del Ministeri de Sanitat de 22 de març estableix que es podran establir recollides diferenciades de les bosses procedents de centres o llocs on pugui haver un elevat nivell d’infectats per Covid-19, com residències de gent gran. En aquest cas es preveu que aquests residus no es manipulin en cap moment i que es destinin a abocador o incineració.


Comentaris

envia el comentari