Què suposa que Barcelona, àrea metropolitana i Terrassa passin a fase 1?

Una terrassa
Una terrassa | ACN

A partir de dilluns ja no quedarà cap regió sanitària a Catalunya en fase 0, tal i com ha anunciat aquest divendres el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Barcelona i les dues regions de l’àrea metropolitana es troben actualment en la fase 0’5, i dilluns vinent ja seran a la fase 1. Per altra banda, les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central, Lleida i les comarques del Garraf i l'Alt Penedès es mantindran en la fase 1, mentre que l’Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre seran les que passaran a la fase 2.

 

Què suposa avançar cap a la fase 1?

Es permet la mobilitat general dins la regió sanitària.

 

Les reunions familiars o amb amics de com a màxim 10 persones estan permeses sempre que es facin dins de la mateixa regió i mantenint dos metres de seguretat.

 

Els hotels podran obrir exceptuant les zones comunes i els gimnasos amb cita prèvia podran tenir un aforament màxim del 30% però no es podran utilitzar els vestidors.

 

Els espectacles, els museus i les biblioteques no podran superar un terç de l'aforament. El límit serà de trenta persones en espais tancats i dos-centes en espais a l'aire lliure.

 

Les terrasses de bars i restaurants podran reobrir amb una limitació d’aforament del 50% de les taules. Aquestes hauran de mantenir una distància de 2m i cap taula podrà superar les deu persones.

 

Als cotxes, si els ocupants conviuen, poden desplaçar-se conjuntament sense mascareta. Pel contrari, si no conviuen el límit està en dues persones per fila.

 

Els comerços de menys de 400 m2 podran obrir sense cita prèvia i fer rebaixes sempre que es redueixi al trenta per cent l'aforament total i es respecti la distància de seguretat.

 

Els enterraments estan limitats a quinze persones a l'aire lliure i deu en espais tancats mantenint les mesures de seguretat.

 

Consulta la concreció de les mesures al BOE.