A punt el dispositiu municipal per a la jornada electoral de diumenge

Més de mil persones participen en l‘operatiu de les espanyoles

L’Ajuntament de Terrassa està ultimant els preparatius per la jornada electoral d’aquest diumenge, en la qual estan cridades a les urnes un total de 156.327 persones a Terrassa. El dispositiu inclou 244 meses electorals repartides en 46 col·legis electorals (20 escoles, 16 equipaments cívics, cinc altres centres educatius i cinc equipaments diversos). La novetat serà la substitució de l’escola Santa Teresa de Jesús per l’Alberg Vallparadís (ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere).

 

L’Ajuntament de Terrassa coordina el dispositiu electoral, amb la implicació d’altres administracions com ara la Junta Electoral de Zona i la Delegació del Govern. Més d’un miler de persones participa en l’operatiu. El gruix correspon a 732 membres de meses i 141 representants de l’administració, als que caldria afegir personal d’informació i notificació, conserges dels equipaments, equips de muntatge, personal de neteja i forces de seguretat entre altres. L’Ajuntament de Terrassa oferirà demà sessions de formació a les persones que exerciran de representants de l’administració i a les que per sorteig opten a presidir les meses.

 

Per consultar si s’està inscrit al cens o el col·legi electoral on s’ha d’anar a votar es pot accedir a www.terrassa.cat/eleccions, trucar al telèfon d’informació municipal 010, al telèfon d’informació de la Generalitat de Catalunya 012, o a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral (901101900). El mateix 10 de novembre, els electors es poden adreçar a les Oficines d’Atenció Ciutadana (que restaran obertes de 8 a 20 h) o als representants de l’Administració acreditats als col·legis electorals. Recordem que Creu Roja ha posat a disposició de qui ho necessiti un servei per tal de facilitar el dret al vot de les persones amb mobilitat reduïda. Tot i que el termini per sol·licitar per avançat aquest servei ha finalitzat avui, també existeix la possibilitat de demanar-lo el mateix dia trucant al telèfon 647 77 99 59, encara que no es garanteix la disponibilitat i es donarà prioritat a les persones que l’hagin reservat prèviament.

 

Informació de la jornada

L’Ajuntament de Terrassa posarà en marxa un dispositiu informatiu per a la jornada electoral amb l’objectiu de mantenir informada la ciutadania i els mitjans de comunicació a través de diferents canals. El web municipal tindrà un apartat (www.terrassa.cat/eleccions) dedicat a les eleccions al qual es podrà accedir a través de la pàgina principal. En aquest apartat es podran consultar hora a hora les dades de participació al municipi i, a partir de les 20 h, l’escrutini oficial. També es poden consultar els resultats de comicis anteriors. L’Ajuntament informarà també del desenvolupament de la jornada electoral a través de les xarxes socials de l’ajuntament al llarg de tot el dia. A partir de dilluns 11, al web www.terrassa.cat/eleccions, es podran consultar les dades provisionals de cada districte i de cada barri. L’escrutini definitiu es farà dimecres 12 a la Junta Electoral Provincial.