Prodis i Fupar tornen a manifestar-se aquest dimarts

Les dues organitzacions protestaran davant de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies

e
Prodis ha format part de la manifestació per Barcelona per exigir millores a col·lectius com el seu | PRODIS

Aquest dimarts 21 de maigd’11h a 13h del matí, Fupar i Prodis es tornen a mobilitzar a Barcelona per segona vegada en poc més d’un mes per defensar l’actual model d’inserció laboral i per garantir la continuïtat dels serveis assistencials destinats a les persones amb discapacitat i especials dificultats.

La darrera manifestació, que va tenir lloc el dia  11 d’abril a Barcelona, va comptar amb una participació de 6.000 persones, entitats i famílies de tot Catalunya. Aquesta vegada les entitats es concentraran davant la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Les persones, famílies i entitats fa mesos que estan denunciant la greu situació dels serveis d’atenció i suport a les persones amb discapacitat i especials dificultats. 

  

Denuncien que porten 10 anys de congelació del finançament, retallades, problemàtiques sobrevingudes que no s’han abordat, avenços socials com l’increment de l’SMI que no s’ha contemplat com fer-los efectius per la seva realitat; i arriben al 2019 amb una situació límit on la manca de finançament públic posa en risc 10.000 llocs de treball i la sostenibilitat dels serveis d’atenció a més de 40.000 persones. "Després de la manifestació de l’11 d’abril ens hem sentit escoltats i el nostre govern comparteix que hi ha una greu problemàtica que cal solucionar, però ens emplacen a seguir parlant-ne durant els pròxims mesos. La situació és molt greu i necessitem compromisos immediats i solucions urgents", lamenten les dues organitzacions.

  

Aquest 21 de maig es tornen a manifestar, aquest cop davant la conselleria de Treball Afers Socials i Famílies perquè fan "confiança" en el govern, que consideren que "és qui ha de liderar la concreció de les solucions que necessitem i estem convençuts de la seva responsabilitat envers les persones amb discapacitat i especials dificultats. El que no tenim és el temps que ens demanen per esperar les solucions".

  

Cal remarcar que també denuncien que "des de l’estat no es destinen els recursos suficients a Catalunya per cobrir les necessitats del model d’inserció laborals de les persones amb discapacitat. Cal que es destinin més recursos i també cal que aquests es concretin al més aviat possible. A hores d’ara l’estat encara no ha confirmat la quantitat total de recursos que rebran les comunitats autònomes, quan hi havia el compromís que ho concretarien el mes d’abril". No hi ha cap previsió de quan es concretaran aquests recursos.

  

"Creiem fermament que hi ha marge per trobar solucions i per arribar a acords que a curt termini permetin trobar solucions conjuntes de futur. Per això, continuarem denunciant que la situació ha arribat al límit i el dia 21 de maig tornarem a sortir al carrer per exigir solucions urgents i efectives a un problema de país que afecta les persones més vulnerables", exposen les dues organitzacions.

Què exigeixen:

  

GENERALITAT DE CATALUNYA

- El lideratge per trobar les solucions urgents i necessàries a una problemàtica transversal i de país.

- La concreció de solucions urgents i dotar els recursos necessaris que permetin: arribar al 75% de l’SMI de subvenció per les persones amb especials dificultats que treballen en CET; Incrementar les tarifes de finançament dels serveis d’atenció; Solucionar l’envelliment prematur; i Recuperar les subvencions a la inversió.

- Seguretat i estabilitat en el finançament: tenir una planificació plurianual del finançament i acabar amb els retards en els pagaments.

  

GOVERN DE L’ESTAT

- Que el sistema de repartiment dels fons estatals per als CETs es faci en funció del número de treballadors de cada comunitat autònoma en lloc de fer-ho en base a criteris generalistes com fins ara. Cal incrementar els recursos per CET que es destinen a Catalunya ja que té el 23% de les persones amb discapacitat que treballen a CET del conjunt de l’estat, però només rep el 16% dels recursos (aquest 23% arriba al 27% si ho parlem en termes de persones amb especials dificultats).

- Que es reuneixi amb caràcter d’urgència la Conferència Sectorial espanyola de Treball, prevista per l’abril passat, que ha d’aprovar l’assignació de recursos per als CETs de les diferents comunitats autònomes per al 2019.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari