Preocupació dels veïns de Can Roca per l'increment de l'incivisme al barri

Mobiliari urbà trencat, drogues, incendis... L'AV acull una trobada amb el regidor de Seguretat per parlar d'una situació que consideren "anòmala"
El regidor Rivero amb el president i el secretari de l'AV
El regidor Rivero amb el president i el secretari de l'AV | Lluïsa Tarrida

Aquest dimarts, els veïns de Can Roca de Terrassa estaven convocats a una trobada al local social de l'AV per parlar sobre un dels temes que més els està preocupant darrerament: l'incivisme. "Arran del desconfinament de la Covid-19, hem notat un repunt al barri d'actituds i accions vandàliques o incíviques que estan generant un malestar entre els residents. Aquesta trobada el que pretén és posar sobre la taula què està passant i que entre tots proposem mesures per resoldre-ho", ha manifestat Salvador Esquius, president de l'Associació de Veïns de Can Roca.

Al barri han vist com en les darreres setmanes s'han incrementat els danys al mobiliari urbà, la presència de drogues i alcohol a places i parcs, la crema de contenidors o, fins i tot, algun robatori en establiments. "No ens havíem trobat mai amb aquest tipus d'accions i creiem que no tenim perquè aguantar-les. Sí que havíem tingut casos aïllats, però mai com ara", ha subratllat Esquius. Des de l'AV apunten que un dels motius podria venir "per l'elevada presència juvenil, que a vegades es desborda. Hem detectat més trobades a parcs i places del que era habitual... L'altre dia, van trencar la taula de ping-pong que tenim al barri, i tot i que ara sembla normal veure mobiliari urbà trinxat, per nosaltres no ho és i no ho volem", ha sentenciat.

En la reunió veïnal també s'ha convidat el regidor de Seguretat, Xavier Fernández Rivero, per tal que informi sobre les actuacions que s'han fet al barri des de la Policia Municipal per controlar la situació. Rivero ha explicat que el passat 4 de juny es va donar l'ordre de realitzar un seguiment policial especial al barri. Des d'aleshores, s'han realitzat prop d'una setantena d'intervencions -entre accidents de trànsit o incidències a la via pública- i s'ha decidit mantenir més del normal l'operatiu per "tenir més informació del que està passant".  

Rivero ha explicat que si bé és cert que en determinats moments s'han detectat forta presència de joves la situació a Can Roca pel que fa a l'incivisme "no és preocupant". El regidor subratlla que amb el desconfinament sí que s'ha notat en els "barris perifèrics un major trànsit de persones" ja que són la porta d'entrada a l'entorn natural. 

En el torn de paraules, els veïns han transmès la necessitat de tenir més presència policial pel barri. "Tenim la sensació que aquí no ve ningú. En quinze dies he trucat dues vegades a la Policia i m'han dit que no s'hi pot fer res", lamentava una veïna del carrer Pere Prat. En la trobada s'ha acordat crear una comissió per tal de fer un seguiment més acurat del que està passant i buscar possibles solucions. 

Trobada al local de l'AV de Can Roca per parlar de l'incivisme
Trobada al local de l'AV de Can Roca per parlar de l'incivisme | Lluïsa Tarrida