El ple aprova el bus gratis a l'Hospital

El ple municipal aprova per a l’any 2020 les tarifes del servei d’autotaxi de Terrassa i les del transport públic urbà de viatgers de Terrassa. Els preus dels autobusos i dels taxis es mantenen. Pel que fa als autobusos, l'element més destacat és la gratuïtat de la línia que arriba a l’Hospital -una promesa electoral de Tot per Terrassa- i la denominada T-Comerç, un bitllet específic per al sector.

 

Les tarifes del taxi s'han aprovat amb els vots a favor de TxT, ERC, PSC i Junts i l'abstenció de Cs. La regidora Lluïsa Melgares ha agraït la voluntat dels professionals de mantenir els preus i "de ser competitius". L'oposició no ha pres la paraula.

 

x
L'Hospital de Terrassa | GM

En l'àmbit dels busos, Melgares ha recordat que l'autobús a l'Hospital serà gratuït. En aquest sentit, ha recordat que l'Hospital està lluny del nucli urbanitzat i que hi ha manca d'aparcament per cotxes. Miquel Sàmper ha dit que Junts votava a favor, tot i considerar que podia haver-hi alguns greuges. Sàmper ha demanat control sobre la reducció de l'ús del cotxe privat gràcies al bus de franc. 

 

Javier González, de Cs, també ha dit sí a les tarifes. "Congelar-les és un símptoma de bona gestió i funcionament del servei. I l'Ajuntament exerceix un bon control." 

 

Marc Armengol s'ha mostrat a favor de la congelació de les tarifes. Però, com Cs, en contra de la gratuïtat del bus a l'Hospital. El portaveu del PSC considera "que és regalar els diners" i aposta per altres mesures, com major freqüència i més línies.

 

La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els partits i l'abstenció del PSC.