Planetari mòbil a Terrassa solidari amb La Marató

Diumenge 18 de desembre es celebra La Marató de TV3, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

L’AVAN, com a centre referent al Vallès en atenció a persones que han sofert algun tipus d’afectació d’origen neurològic, entre elles l’Ictus, vol sumar-se a La Marató conjuntament amb Cel Obert i la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica de Terrassa amb una experiència divertida, original i didàctica per a totes les edats. Es tracta de convidar a petits, joves i grans a un planetari mòbil. Una gran cúpula inflable on els participants entren i observen per tot el seu voltant les imatges projectades en 360º i amb so envoltant. A més a més, si el temps ens ho permet, podrem observar el Sol amb un telescopi especial i adaptat.

 

Tot plegat conforma una experiència lúdica, al mateix temps que educativa, cultural i solidària doncs els donatius recollits aniran adreçats a La Marató de TV3. No hi haurà un preu fix d’entrada, sinó que s’aplicarà taquilla inversa (a la sortida) on cadascú farà el donatiu que consideri.

 

Aquesta iniciativa tindrà lloc dissabte dia 17 de desembre de 10h a 13h a la sala d’actes del centre cívic Avel·lí Estrenjer (Plaça de la Cultura 5) de Terrassa, seu d’AVAN Terrassa. Les observacions amb telescopi es realitzaran a l'exterior fins a les 14:00h, i tothom qui ho vulgui podrà adreçar-se a la taula informativa d'AVAN per conèixer més a fons la temàtica de la Marató.