Les piscines municipals de Terrassa obriran però amb diverses restriccions

La regidoria d'Esports avança que enguany no hi haurà abonaments i que l'horari de les instal·lacions serà partit en dos torns

 

Aquest dimecres, l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart va avançar que les piscines municipals sí que s'obririen aquest estiu i que la data fixada era el 17 de juliol. En la comissió informativa de Promoció Econòmica, el regidor d'Esports Miguel Ángel Moreno ha explicat amb més detall quines seran les condicions en què aquests equipaments reobriran. La campanya de piscines s'allargarà fins al 13 de setembre i s'espera que en el moment d'obrir -mitjans de juliol- Terrassa ja es trobi en la fase 3, per la qual cosa es pugués tenir un 50% de l'aforament (i no un terç com seria en fase 2) i es pugués garantir els 2 metres de distància tant a la zona d'aigua com de platja.

 

Des de la regidoria s'informa que es marcaran els espais a la zona de platja i no hi haurà opcions de vestuari ni guardarobes. El personal realitzarà controls estrictes per evitar l'entrada de personal contagiat i es farà una neteja extraordinària aplicant productes desinfectants. "Tot això implica modificar les condicions d'ús del servei", ha matisat Moreno que ha anunciat que enguany "no hi haurà abonaments per tal d'evitar així overbooking". Per evitar que es formin cues a l'exterior, s'està mirant d'habiitar una funció al web municipal de piscines en què l'usuari pugui veure quanta gent hi ha a dins i també pugui comprar el seu bitllet. Així mateix, s'està estudiant ubicar marcadors a les entrades de les instal·lacions amb el nombre de persones que hi ha a l'interior.

 

Per compensar l'eliminació dels abonaments, pero, s'opta per potenciar les targetes multibanys que sortiren a: 5 banys, 20,5 euros / 10 banys, 38 euros / Casals d'estiu 3 euros per usuari. Hi haurà dos torns: matinal que anirà de 10 a 13.30h i un de tarda de 15.30 a 19h. D'aquesta manera es deixaria una franja al migdia per fer una neteja extraordinària. Els preus d'ambdós torns seran 4,5 euros, taxa prevista a les ordenances fiscals i que és similar al tiquet que es pagava fins ara per entrar a la tarda.

 

En fase 3, la piscina de Vallparadís podrà tenir un aforament de fins a 500 persones mentre que a les piscines de Les Arenes, Sant Llorenç i La Maurina el problema és que mentre que a la zona d'aigua hi podrien haver 100 usuaris, a la zona de platja només 75, per la qual cosa en ser impossible controlar la sortida i entrada de gent dins de la pisicina el més probable és que es limiti a la baixa. Moreno ja ha alertat que s'haurà d'incrementar el personal de vigilància d'accés i els socorristes. Tampoc hi haurà dutxes i s'elimina la zona de pícnic per així disposar de més capacitat d'aforament. 

 

"Sabem que aplicar totes les mesures serà molt complicat però des del govern considerem que les piscines municipals s'han d'obrir perquè la gent ho necessitarà després de tot el període de confinament i que molts no podran marxar de vacances", ha manifestat Moreno que alhora ha advertit que "el pressupost destinat a les piscines aquest any haurà d'incrementar-se per poder fer front a totes les despeses extres, i cal tenir en compte que els ingressos segur que baixaran".