Pedalant de Terrassa a Àustria per recuperar la memòria d'un avi mort pels nazis

Un documental registrarà la ruta d'Alex Cirera Izquierdo fins a Gusen, on el seu avi va morir en un camp de concentració
x
La portada del documental sobre la ruta d'Alex Cirera | ELOY CALVO

Un documental per recuperar la memòria d'un avi mort en un camp de concentració nazi. Aquest és l'objectiu d'Alex Cirera i el director Eloy Calvo, que estan impulsant el projecte 'Carretera a Gusen', un recorregut en bicicleta del primer, que farà més de 2.000 quilòmetres des de Terrassa fins a Àustria, traçant el camí que va seguir el seu avi Fèlix Izquierdo durant l'exili fins al camp de concentració de Gusen, on va morir a mans del règim nazi. 

 

Cirera completarà la ruta en bicicleta en solitari, i amb ella vol tancar una ferida emocional i, de pas, donar llum a una història familiar silenciada durant molt de temps. Cirera, bomber de professió, explicarà durant el trajecte els motius que l'han impulsat a emprendre aquesta aventura en homenatge al seu avi, del que amb prou feines es parlava a la seva família. A través de diverses cartes enviades pel seu avi, ha reconstruit l'itinerari que va seguir fins a morir assassinat el 1939, ara fa 80 anys. El documental durarà 60 minuts. S'espera que Cirera pugui completar la ruta de 2.033 quilòmetres en bicicleta fins a Mauthausen en 18 dies.