La pagesia de Terrassa i comarca obre les portes amb visites, tastos i activitats

Per tercer any consecutiu se celebra el cap de setmana de Benvinguts a pagès els propers dies 9 i 10 de juny

Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 9 i 10 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra. Al Vallès Occidental, es podran visitar 8 explotacions, 9 restaurants i un allotjament. També s’ha organitzat una activitat complementària. L’objectiu és difondre l’oferta de la comarca i donar l’oportunitat de conèixer espais singulars. Enguany, com a novetat, les biblioteques de la comarca s’han afegit a la iniciativa, i juntament amb els productors, han dissenyat un programa d’activitats i tallers.


 

Les visites gratuïtes a les explotacions es complementaran amb la participació de restaurants que oferiran els menús Benvinguts a Pagès amb productes de km0; les ofertes i packs especials dels allotjaments d’arreu del territori i un extens programa d’activitats paral·leles que inclouen visites, tastos, fires gastronòmiques, activitats infantils, xerrades divulgatives, etc.

 

Visites a explotacions i xerrades

 

Al Vallès Occidental, es podran visitar 8 explotacions: La Biomasia Ca n’Oliveró i els Horts de Can Albareda de Castellbisbal, el Celler de Can Morral del Molí d’Ullastrell, L’Ortiga Collserola de Sant Cugat del Vallès, la formatgeria La Frasera de Vacarisses, La Masia La Muntada i la Granja la Roca de Sant Llorenç Savall i les Verduretes del nostre hort de Rellinars. Pel que fa a la restauració, seran 9 els restaurants que oferiran un menú especial de Benvinguts a Pagès: Can Campanyà, Cal Pupinet i Ca l’Esteve de Castellbisbal; El Cel de les Oques, La Venta, Mun i El Vapor Gastronòmic de Terrassa; Ristol de Viladecavalls i el Capicua de Cerdanyola del Vallès. Com a allotjament hi participa l’hotel Don Cándido de Terrassa amb una oferta especial per aquells que s’hi allotgin durant el cap de setmana. I, com activitat complementària, al Molí d’en Rata de Ripollet es podrà fer una visita comentada, veure funcionar el molí fariner, conèixer el procés de moldre el blat i fer un taller per elaborar pa.


 

Enguany, com a novetat, les biblioteques de la comarca s’han afegit a la iniciativa, i juntament amb els productors, han dissenyat un programa d’activitats i tallers. Aquest cicle vol col·laborar en la difusió i posada en valor de la tasca que porta a terme la pagesia al Vallès Occidental. El dia 5 de juny a la Biblioteca del Districte 2 de Terrassa, el Celler de Can Morral del Molí d’Ullastrell ens proposa l’explicació d’un conte sobre la verema, un taller d’estampació amb taps de vi i uns mots encreuats sobre la vinya. El mateix dia 5 de juny, a la biblioteca de Castellbisbal, amb la xerrada Fer de pagès al segle XXI coneixerem l’experiència de la masia Ca n’Oliveró i ens donaran consells pràctics sobre l’agricultura.


 

 
Comentaris

envia el comentari