Només Rellinars podrà obrir bars i restaurants

La limitació de densitat de població per km2 deixa fora Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls o Matadepera -amb menys de 10 mil habitants- de la nova disposició

El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una ordre segons la qual s'eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitant que estiguin en fase 0 i 1. A més, podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions. Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres. Els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

 

Així doncs, aquesta nova ordre només afectarà a 1 dels 7 municipis de al nostra demarcació: Rellinars. Tot i que en un principi semblava que els municipis de menys de 10 mil habitants com Vacarisses, Viladecavalls, Matadepera o Ullastrell podrien gaudir d'aquestes noves mesures, la limitació de densitat de població els ha deixat fora. I és que només Rellinars amb 43,8 hab/km2 entra dins dels paràmetres. Ni tan sols Ullastrell que té menys de 5.000 habitants i que tenia una franges horària ja més laxes entra dins d'aquest grup, ja que té una densitat de 286,3 hab/km2. Vacarisses amb 164,3 hab/km2, Viladecavalls amb 373,9 hab/km2 i Matadepera amb 367,7 hab/km2 són lluny de complir el paràmetre.

 

La nova disposició permet assistir als velatoris 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure. També es podrà anar al temple si no es supera el 50% de l'aforament. Estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l'aforament. Aquesta ordre elimina les franges per a la població infantil i també per als esportistes no professionals. A més, no serà obligatori només un acompanyant en el cas dels nens. L'activitat es podrà practicar en el terme municipal o a una distància màxima de cinc quilòmetres, incloent municipis del costat, però sempre que també siguin de menys de 10.000 habitants.

 

Els bars i restaurants, amb l'excepció de discoteques i locals d'oci nocturn, podran obrir per al consum interior. No s'haurà de superar el 40% d'aforament. El consum a l'interior haurà de fer-se en taules, preferentment mitjanant reserva prèvia. No s'admetrà l'autoservei a la barra. Les taules hauran de guardar una distància de dos metres. Estarà permès l'encàrrec en el propi establiment de menjar i beure per emportar. Es podran oferir productes de lliure servei a través de plats individuals degudament preservats. El servei de terrassa es farà d'acord amb el previst en fase 1. A més, els ajuntaments podran autoritzar la celebració de mercats ambulants.