Neix el Rodallibre, jocs i llibres per a pacients ingressats a l'Hospital

El projecte impulsat per la xarxa de voluntaris del CS Terrassa vol intentar que "els malalts es trobin una mica com a casa"
Presentació del carretó RodaLlibre
Presentació del carretó RodaLlibre | Ramon Navarro

 

Aquest dijous, a l’Hospital de Terrassa, s’ha posat en marxa el Rodallibre, un projecte que sorgeix a partir d’una idea concebuda pel Servei de Voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa en col·laboració amb la Xarxa Arllibre que consisteix en oferir llibres i jocs de taula als pacients ingressats a l’Hospital de Terrassa, fent servir un carretó mòbil (Rodallibre), “conduit” per voluntaris del CST.

 

En una primera fase, el Rodallibre circularà per les plantes de convalescència i de pediatria i posteriorment oferirà servei a la resta de plantes. L’objectiu és establir un vincle afectiu entre els pacients i els voluntaris i intentar que els malalts es trobin una mica com a casa. El carretó ha estat creat i dissenyat pels alumnes de fusteria de l’Escola d’Oficis de l’INS Santa Eulàlia de Terrassa.

 

Col·locació dels llibres per part de membres de la Xarxa Arllibre
Col·locació dels llibres per part de membres de la Xarxa Arllibre | Ramon Navarro

 

 

La benvinguda ha estat a càrrec d'Eusebi Cima, president del CST. Posteriorment, un representant de cada entitat que forma la Xarxa Arllibre (Heura, Prodis, Alba, Fundació Busquets, Fupar, Atra, La Trobada i AIDE) han emplenat el Rodallibre. Per la seva banda, el Dr. Alfredo Garcia, director-gerent del CST ha fet un reconeixement a la tasca que professors i alumnes de l’INS Sant Eulàlia han fet en la construcció del carretó.

 

Finalment, Eva Candela, regidora de salut de l’Ajuntament de Terrassa, acompanyada d'Adrian Sánchez, regidor de capacitats diverses, ha posat de manifest la importància de la tasca dels voluntaris en aquest projecte de ciutat que és l’Arllibre. Tots els participants han pogut gaudir d’un conte narrat per una representant de Vet Aquí Que, Associació Cultural pel Foment de la Narració Oral.

 

Presentació del projecte a l'Hospital de Terrassa
Presentació del projecte a l'Hospital de Terrassa | Ramon Navarro

 

El projecte es durà a terme a les ales de pediatria de l'Hospital de Terrassa
El projecte es durà a terme a les ales de convalescència i pediatria de l'Hospital de Terrassa | Ramon Navarro