MútuaTerrassa vol que una part de les places del nou "park and ride" siguin pels seus usuaris

Josep Rull, responsable de Compromís Verd de Mútua, ha recordat que s'han de donar facilitats a la ciutadania per fer del transport públic "una prioritat"
Josep Rull, responsable del programa Compromís Verd de Mútua Terrassa, visitant les obres de FGC
Josep Rull, responsable del programa Compromís Verd de Mútua Terrassa, visitant les obres de FGC | Ramon Vilalta

Aquest dijous, el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i el seu director general, Pere Calvet, han visitat les obres que s'estan duent a terme al nou aparcament de l'estació de Nacions Unides a Terrassa. La visita ha comptat amb el director general de Mútua de Terrassa, dr. Esteve Picola, el seu director d'Operacions, Joan López, i el responsable del programa Compromís Verd, Josep Rull, així com la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, i la regidora de Salut, Mònica Polo.

Des de Mútua Terrassa, Josep Rull, ha explicat la importància que tindrà aquest "park and ride" per a l'equipament sociosanitari. "Mútua Terrassa és excepcional en el context de Catalunya perquè és dels pocs operadors sanitaris que té instal·lacions a dins d'una estació. El que hem d'aconseguir és que això tingui més recorregut. A la zona de Vallparadís hi ha consultes externes, rehabilitació o l'hospital de dia... estem parlant de 240 mil targetes sanitàries entre Terrassa, Rubí i Sant Cugat que hauríem de ser capaços, en termes d'aquest compromís verd que ha adquirit Mútua de donar totes les facilitats perquè la utilització del transport públic i sostenible fos prioritari".

Rull ha reconegut que en aquests moments es produeix una paradoxa: "tenim un centre hospitalari en una estació de tren però encara a l'hora d'accedir-hi, el mitjà més freqüent continua sent el vehicle privat. I això és un problema per Mútua i per la ciutat de Terrassa". És en aquest sentit, que es considera que aquest "park and ride és estratègic i fonamental. Des de Mútua volem agrair el compromís del Govern de Catalunya i de FGC que un dels destinataris del nou aparcament siguin els usuaris de Mútua Terrassa. L'estació de Nacions Unides està en una zona molt ben connectada, i ara estem mirant de tancar amb FGC que una part de les places d'aparcament puguin tenir un destinatari directe que sigui els usuaris vinculats a Mútua".

I és que segons ha recordat el responsable del programa Compromís Verd de Mútua, "des del punt de vista de mobilitat, Mútua Terrassa és un dels factors de mobilitat obligada al Centre de Terrassa més importants, per tant, s'han de buscar mecanismes per tal que aquesta mobilitat en una ciutat que ha apostat per la sostenibilitat i està fent una estratègia ambiciosa de pacificació del centre urbà, donar totes les facilitats des de la nostra part", ha conclòs.

Rull ha visitat les obres de l'aparcament de FGC a Nacions Unides
Rull ha visitat les obres de l'aparcament de FGC a Nacions Unides | Lluïsa Tarrida