Motos a Terrassa fora de les voreres, zona verda, espai per a flotes de vehicles compartides

Avui entra en vigor la nova Ordenança de Mobilitat, aprovada definitivament pel Ple municipal de novembre, amb el vot favorable de totes els grups polítics. La nova normativa contempla una gran quantitat de mesures. 

Les motos fora de les voreres 

La nova Ordenança de Mobilitat prohibeix l’estacionament en vorera de motos i ciclomotors. No obstant, per tal que aquesta nova mesura arribi a tota la ciutadania i se’n tingui coneixement, s'establirà una moratòria d’un any a partir de l’aprovació definitiva de l’ordenança.

Espai per a flotes de vehicles compartides 

El nou text contempla la regulació de l’espai públic per a l’estacionament de flotes públiques o privades de bicicletes, VMP, turismes o qualsevol tipus de vehicle. Es proposa impulsar-ne l’ús, entenent que la seva existència a les ciutats contribueix a l’objectiu global de reduir la utilització i la compra de vehicles privats.

Regulació de l’aparcament en calçada

L’ordenança permet regular l’aparcament en calçada de l’àmbit central de la ciutat, amb àrees blaves i àrees verdes, com estableix el Pla de Mobilitat, i potenciant les voreres com a espai exclusiu de les persones que van a peu.

Carrils multiús per gestionar l’espai viari d’una forma flexible 

A l’ordenança també destaca la creació de carrils multiús, per gestionar l’espai viari d’una forma flexible i adaptada a les necessitats de cada moment; la possibilitat d’implantar mesures extraordinàries i temporals de restricció del trànsit, l’estacionament i la velocitat en diferents supòsits; la regulació del trànsit per part de personal voluntari en determinades circumstàncies (per exemple entrades i sortides escolars) i la possibilitat de desplegar convenis que permetin a la Policia Municipal actuar en espais privats, com ara zones d’estacionament. Un exemple d’aquest carril és el que s’ha implementat recentment a l’avinguda de Jacquard.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari