Mor Joan Carles Ciurana, el "Matraca"

L'artista i un dels personatges més reconeguts de Terrassa ens ha deixat
Matraca imitant el gest del fotògraf que el retrata | Cristóbal Castro

 

Joan Carles Ciurana i Eixarch “Matraca” ens ha deixat a l'edat de 55 anys (Terrassa, 25 de juny de 1962). Era un dels personatges més estimats de la nostra ciutat, àmpliament reconegut per a la ciutadania per la seva personalitat excèntrica, que sortia de la norma i que el feia entranyable, dins de la seva peculiar manera d'entendre la vida i el món. La notícia l'ha avançat aquest matí el periodista de Canal Terrassa Quico Simó en una piulada a Twitter.

 

Una de les seves darreres aparicions oficials va ser el juny de l'any passat, quan va ser la imatge del cartell de l'Espai Vapor dins del programa de la Festa Major. El seu vídeoclip animant als egarencs a acostar-se a la zona de concerts va ser tot un fenòmen i es va convertir en viral.


 

L'estrafolari pintor i creador artístic va ser reconegut com a Caprgròs de l'Any el 2001.

 

Món Terrassa ha passat per casa seva aquest migdia, al carrer de Nicolau Talló, cantonada amb Salvà, i ha parlat amb els veïns, que s'han mostrat sorpresos. Sí que han explicat que ahir a la tarda, cap a les quatre al seu domicili s'hi va presentar efectius de la policia i d'emergències i que finalment se'l van endur a un centre sanitari.

 

 


 

 

 


 
Comentaris
Terassenc
Quina llàstima... no pensava que arribaria tant de sobte aquest dia... Que en pau descansi, gràcies Joan per fernos riure tant i per les teves obres, sempre sorprenentnos de mil maneres... ara el mite passa a llegenda. Gran Joan Matraca!!!
Ioia
Perdem una de les grans mites de color de la ciutat. Terrassa no es la mateixa sense la molinillos, el Cantinflas, Ramir de Masdeu i.... El Matraca. Avui la ciutat és més gris
Kiku A.M.
Als carrers tristos d'aquesta la teva ciutat sempre més trobaran a faltar al teu somriure. Hi ara allà on siguis dona la llum q aquí ens vas deixar.
Rossana
Quin dia més trist. Avui has marxat al lloc on seguiràs donant simpatia, alegria i bogeria. Ets i seràs una persona que ha fet de Terrassa i de la seva gent un orgull. La sort d'haver-te conegut m'ha fer presumir de tu. Sempre et recordaré i gràcies per haver existit.
Rossana
Avui ens has deixat per continuar donant alegria i simpatia a l'altra banda. És impossible oblidar-te. Has deixat marca. Gràcies per haver existit.
Kata
Ens feies veure llums i hombres que ens envolten, volaves més alt que nosaltres.
Delia
Gracies..em deixes bon record.. Fins sempre....Amen
Jaume
Veí, els crits de Tarzan de diumenge al matí eren únics, quina potència de veu! Aquella regadora-micròfon (verda) amb la que ens regalaves playbacks magistrals de música dels 70'-80', i l'estil inigualable amb el que pujaves i baixaves la vorera, únic i egarenc!
Laura
Matraca sempre et recordarem amb un somriure. Descansa en pau.
Montserrat Esteve Subirana
Sempre embarretat i d mirada curiosa. Les quatre estacions amb el somriure fixat a la cara. D.E.P bona persona
Maria cob
Adiós matraca hoy el cielo está más alegre y Terrassa más gris, siempre te recordaremos
Jordi Vilaseca
Vaig tenir l'honor de conèixer el teu tarannà, no t'oblidare Matraca!!!
Maria Torrens
Joan Carles jo et vaig coneixer de petit i et vaig veure creixer i de gran cada dia reinventant-te. Descansa en pau i per tu Marina ,mare entrenyable ,el meu condol i una abraçada
Lidia Rubio Montserrat
Me quedat de pedra tot i que no el coneixia personalmente era una persona molt carismatica i sempre estaba alegre i cuan el veía pro carrer sempre tenía un somriure un bon dia . Crec que era una persona molt humil que savia viure amb les coses mes simples de la vida. Sempre es recordará.
Blassiat
Tot un personatge.
Jonathan.R
Que en pau descansi. Serà sempre en el nostre record. Un gran de Terrassa!
Josep Bonet
Algu sap d,on venien els seus pares
Mireia
Les teves cintes de color eran l'antena de connexió amb el espai amb l'art, em vares pintar com un caball a canvi de matins amb cafe amb llet i donnuts, quina sort la meva de coneixa la vida desde els teus ulls, un ulls nobles i alegres amb melodies i lletres de somriure. Eres molt gran i qui vàrem tenir la sort de compartir amb tu algo de filosofia, no mes cal dir... visca els boios cuerdos com nosaltres. ILUMINANS MATRACA DESDE EL CEL. Estas ja amb els grans com tu!!
Maria torres
Una persona entranyable sesible i peculiar amb el seu particular univers amb una gran sensibilitat, DEP. Aníms ir una abracada pero la seva mare.
MIGUEL HERNANDEZ
Descansa en pau una gran persona d'aquesta ciutat, sempre et recordarem.
Teresa Solé
Descansa en Paz. Juan Carlos Ciurana (Joan Matraca). artista polifacético de Terrassa. Empoderar a alguien es ofrecerle las herramientas y la confianza necesarias para alcanzar el éxito. A Joan Matraca: Gracias por tu gran aportación artística a esa obra literaria, para tí, ahora incompleta, para mí, ahora perpetua. Y así como querías figurar en esas, tus obras de arte, y cómo ilustrador principal de mi libro que por desgracia ya no podrás leer: Flechazos de Vida. Directo al corazón.....
Teresa Solé
Me quedo con esas ilustraciones maravillosas que iluminarán para siempre mi vida y la de muchos amigos más. Con esa última tarde de domingo a tu lado, con ese té y esas pastas compartidas, con esas últimas palabras llenas de sabiduría. Gracias por esa lección de Arte. Y así como tú querías figurarás. Hágase tu voluntad. Descansa en paz amigo y artista polifacético de Terrassa, Juan Carlos Ciurana. (Joan Matraca. 1962/15-02-18). Gracias por esa, tu ultima lección de Vida!!!.
PEP
https://youtu.be/cc4yiq6XKW4

envia el comentari