Marín: "Des de l’Ajuntament hem fet una bona feina amb les pitjors condicions possibles"

La portaveu de Tot x Terrassa i segona tinenta d’alcalde, Núria Marín

La portaveu de Tot x Terrassa i segona tinenta d’alcalde, Núria Marín, ha començat la seva intervenció en la presentació del procés de desescalada a la ciutat amb un record a les persones difuntes, als malalts i malaltes, al personal sanitari, al de les funeràries, «a tothom qui està treballant per contenir la crisi sanitària a la ciutat».

 

Per a Marín, en aquesta crisi «hem demostrat que som un Ajuntament de canvi, i hem aconseguit fer evident que actuem de forma més àgil, més capaç, més sensible i més pendent de tota la ciutadania». També ha volgut recordar algunes de les claus que han marcat la tasca municipal en aquestes setmanes de la crisi, destacant que els objectius han estat «estar al costat de la gent que més pateix; posar en valor els serveis públics; treballar per ser una sola ciutat, una ciutat unida, una ciutat solidària i forta».

 

Intervenció íntegra

Com a Portaveu de «Tot per Terrassa» crec que avui cal destacar que aquest Govern i aquest Ajuntament han estat més que mai el Govern i l’Ajuntament de la gent. El primer i abans que res, aquest és un Govern de la gent i en primer lloc és un Govern de la gent que pateix. En aquesta crisi molta gent ha perdut persones properes, familiars, amistats, veïns i veïnes... Hem estat al màxim al seu costat, però avui els volem retre un reconeixement especial: a les persons difuntes, a les persones malaltes, al personal sanitari, al personal de les funeràries, a tothom qui ha treballat per contenir la crisi sanitària. No hi ha cap altra paraula: Gràcies. Mil vegades gràcies.

 

En segon lloc... Ho dic amb tota la modèstia però també amb tot l’orgull del món: des de l’Ajuntament hem fet una bona feina, en les pitjors condicions possibles i amb la màxima urgpencia. Com molts altres ajuntaments, perquè els ajuntaments hem estat al peu del canó des del primer dia, al costat de les persones, sempre atents a totes les necessitats, a tots els col·lectius. Els ajuntaments ens mereixem ser tractats mot millor i ser molt menys maltractats per l’Estat i per les autonomies.

 

Potser hi haurà qui pensi que això ara no toca, però sí que toca. Som un ajuntament de canvi i hem demostrat que hem canviat. Potser no encara tot el que voldríem, però s’ha fet evident que és un ajuntament més àgil, més capaç, més sensible i més pendent de tota la ciutadania. Segur que hi ha moltes coses millorables entre les més de 200 mesures preses i les accions que hem fet en aquests 2 mesos, i ens comprometem a revisar-les i a corregir-les si cal, però l’Ajuntament ha estat a l’altura de la crisi i de tots els reptes que ens ha plantejat fins ara. I també hem de dir una gran veritat, la tercera: la ciutat, tota la ciutat, ha estat a l’altura. I això ho hem d’agrair a la gent, a tota la gent. Nosaltres vam arribar al Govern dient que Terrassa havia de ser més que mai una sola ciutat, i en aquesta crisi hem fet un gran pas endavant, hem estat més que mai una sola ciutat, una ciutat unida, solidària i responsable.

 

És cert i s’ha de dir que no tothom ha fet el mateix, però en tot cas és una petita minoria, i no ens resignem a fer una ciutat que sigui del 100% de les persones que hi viuen, amb tots els drets i tots els deures que corresponen. Hem donat un gran exemple de civisme i de responsabilitat, individual i col·lectiva. Insisteixo, és veritat que amb excepcions, però també és veritat que majoritàriament Terrassa ha respost a la crisi amb molt rigor, amb molt respecte envers les normes i amb molta, moltíssima solidaritat. Serenitat, responsabilitat i solidaritat. Aquestes han estat les claus per resistir dos mesos llarguíssims de confinament, de temors, de mesures extraordinàries, d’escoles tancades, d’hospitals al límit de la seva capacitat...

 

Hem aguantat i això cal que ho reconeguem i que ens ho diguem, perquè es dóna una clau per al futur: a Terrassa, quan estem units i unides, som capaços i capaces de qualsevol cosa. Tres grans eixos, doncs: Primer, estar al costat de la gent que més pateix. Segon, valorar els serveis públics. Tercer, ser una sola ciutat, una ciutat unida, una ciutat solidària i forta. Aquestes han estat les claus per resistir la primera etapa de la crisi. Però ara en ve una altra. La de la sortida. I l’Ajuntament continuarà aplicant els mateixos criteris i valors. Persones i col·lectius vulnerables. Justícia socia. Inclusió. Igualtat en tots els sentits, i de gènere, per descomptat. Apostar per l’educació, per la cultura, per l’esport, per totes les eines que tenim per conviure i progressar. Generar activitat econòmica i ocupació, sí, però economia verda i ocupació verda. Apostar per la ciència i la innovació.

 

Vetllar pels drets a l’habitatge, a l’aigua, a una vida digna. Aquestes són les claus de l’etapa que comencem a explorar. Terrassa té capacitats i fortaleses per afrontar-la. I capacitat, també, d’arrinbar a consensos molt amplis, per sumar forces. Això és el que toca ara. Unitat, unitat i unitat. Fer les coses de baix a dalt. Sumar i no restar ni dividir. I per fer tot això, aquí està l’Ajuntament de tothom, al servei de tothom. Tot anirà bé, sens dubte. Costarà, però anirà bé. Anem a despertar la força de Terrassa.