L'hora blava en fotografia és un moment de llum ideal

Què és l’hora blava? Quan es fotografia? Quin és el millor moment? Per saber-ho, una xerrada de Jordi Chamagué el dijous 21 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a Amics de les Arts i JJMM. L’hora blava en fotografia és un moment de llum ideal, la que la llum artificial no contrasta amb la de l’ambient i obtenim resultats òptims. Autor de l'exposició L’Hora Blava, en ella acumula imatges en l’hora blava des que s’inicià a la fotografia digital. Hi ha doncs imatges preses amb màquines compactes, telèfon mòbil, reflex i fins i tot amb màquines sense mirall.

 

Tot i que la més antiga és del 2004, n’hi ha recents de les vacances d’aquest any 2019. Com a fotògraf de viatges i natura el terrassenc i soci del Fotoclub i Centre Excursionista Jordi Chamagué i Sans recull en la xerrada paisatges i ciutats d’arreu del món en les seves imatges, alguna de les quals li ha donat algun premi com en el darrer Foto Egara 2019 o el no tan llunyà #millorfototerrassa2017 d’instagram organitzat per @terrassaturisme.

 

L’autor també és membre de la Federació Catalana de Fotografia, Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Confederación Española de Fotografía i Asociación Española de Fotógrafos de Naturaleza. També pertany al grup XAFA’T, la Xarxa Fotogràfica de Terrassa.