L’AMIC celebra la seva 22a assemblea a Granollers

22a Assemblea General Ordinària de l’AMIC
22a Assemblea General Ordinària de l’AMIC | cedida

L’Hotel Ciutat de Granollers va ser l’espai encarregat d’acollir el divendres 14 de juny la 22a Assemblea General Ordinària de l’AMIC. Més de cent vint associats van assistir durant el matí a la trobada anual, que realitza l’associació, per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

  

A l’assemblea es va presentar la memòria de l’associació, en la que es va explicar que el nombre d’associats en un any ha passat de 305 a 355 mitjans i els ingressos s’han doblat en tres anys, aconseguint superar els dos milions d’euros. Així doncs, es va presentar que dels 355 associats a l’AMIC, 145 són mitjans de paper i 210 són mitjans digitals, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que del total de mitjans de l’AMIC, 204 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.

  

Respecte a l’elecció de la junta de govern de l’AMIC, Ramon Grau ha tornat a ser reelegit com a president. Pel que fa a la nova junta constituïda, aprofitant la sortida d’un dels membres d’aquesta, s’ha incorporat com a vocal Alejandro Ladrón de Guevara, editor del mitjà digital Valenciaextra.com, en representació dels editors associats del País Valencià i amb l’objectiu de donar visibilitat i utilitat als mitjans de tots els territoris on té presència l’AMIC.

  

D’altra banda, un dels temes més destacats de l’assemblea va ser la modificació de l’article 3 dels estatuts on s’especifica que tots els mitjans de l’AMIC “Estan obligats a tenir el control (homologat/reconegut per l’AMIC) els mitjans digitals a partir dels 12.000 usuaris únics mensuals i les publicacions impreses a partir dels 12.000 exemplars mensuals”. Amb aquesta mesura, que es va aprovar en l’anterior assemblea, l’AMIC “aposta pel rigor i la transparència” dels seus associats, considerant aquests valors com el “tret diferencial” de l’associació, tal com va explicar Ramon Grau.

  

Durant la trobada també es van presentar nous proveïdors de serveis amb l’objectiu de dotar a les redaccions dels mitjans de comunicació de més recursos i facilitats per a dur a terme la seva tasca diària i millorar la seva rendibilitat. Es va presentar el Congrés Interpirinec de Mitjans de Proximitat que es celebrarà el pròxim 24 i 25 d’octubre a la Seu d’Urgell organitzat per l’AMIC.  A més, al dinar de l’assemblea es van lliurar diplomes per commemorar els 35, 30, 25, 20, 10 i 5 anys d’antiguitat dels mitjans associats; amb menció especial al Diari de Girona que celebrava 130 anys i al diari Regió 7 que en feia 40.

  

El dinar posterior a l’assemblea de l’AMIC va comptar amb la presència de l’Alcalde de Granollers, Josep Mayoral i Antigas, qui en el seu parlament va especificar que la “comunicació de proximitat és un factor clau per generar identitat i per avançar col·lectivament”. A continuació, Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, va intervenir en el dinar de la jornada qualificant el periodisme “com el millor antídot del que són les Fake News” i va ressaltar la importància dels mitjans de comunicació en la tasca d’eradicar-les.

  

A més a més, van assistir Antoni Molons, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació; Miquel Gamisans, Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; David Ricart, President del Consell Comarcal del Vallès Oriental; Ignasi Genovès, Director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; i Francesc Giralt, de l’àrea de projectes fundacionals de la Fundació puntCAT. D’altra banda, també van acudir representants de la CCMA, ACN, TV3, Catalunya Ràdio, Endesa, BancSabadell, PIMEC Catalunya i Vallès Oriental, i Gran Centre Granollers.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari