Fupar i Prodis es manifesten a Barcelona per exigir millor finançament

La mobilització tindrà com a punt d’inici la Delegació del Govern Central a les 11h, seguirà fins al Departament d’Economia i Hisenda, i finalitzarà al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sobre les 13.30h

x
Les reivindicacions dels col·lectius Fupar i Prodis | FUPAR / PRODIS

Les fundacions terrassenques Fupar i Prodis se sumen, una setmana més, als actes reivindicatius organitzats per l’Associació empresarial d'Economia Social Dincat (AEES DINCAT), que agrupa més de 220 entitats d’arreu de Catalunya que atenen persones amb discapacitat intel·lectual. En aquesta ocasió, ambdues entitats es manifestaran a Barcelona aquest dijous 11 d’abril per denunciar la manca de finançament públic que amenaça l’actual model d’inserció laboral de les persones amb discapacitat amb especials dificultats i la seva atenció al llarg dels 365 dies de l’any.

  

Davant la situació econòmica límit en què es troba abocat el sector de la discapacitat intel·lectual a causa de l’infrafinançament públic, Fupar i Prodis exigiran millores en el finançament tant dels Centres Especials de Treball (CETs) -en risc de continuïtat des de l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI)-, com dels mòduls dels serveis assistencials –congelats des de fa una dècada- en una manifestació unitària amb altres entitats del sector.

  

Els punts principals de la reivindicació, als quals tant Fupar com Prodis s’han adherit, són els següents:

- Exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball (CETs) i dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.

- Denunciar que, si es continua així, entre el 2019 i el 2020, desapareixeran com a mínim 1.589 llocs de treball de les persones amb discapacitat amb especials dificultats d’arreu de Catalunya (a mig termini, aquesta xifra pujaria fins a 10.000 llocs de treball que estaran en greu risc).  

- Denunciar que la precarització del finançament públic està arribant al límit i que començarà a afectar a la qualitat en l’atenció a les persones i les condicions laborals dels professionals.

  

La mobilització de demà vol ser la culminació de les diferents aturades i actes reivindicatius que Fupar i Prodis ja van iniciar el passat mes de gener i que porten repetint des de llavors cada dijous amb els lemes “10 anys oblidats”, “10 anys congelats” i “Salvem els CETs”. L’itinerari començarà a la Delegació del Govern Central a les 11h, seguirà fins al Departament d’Economia i Hisenda, i finalitzarà al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sobre les 13.30h.

  

Informació del recorregut de la manifestació i exigències en cada punt:

  

11:00 – Delegació del Govern Central (C/Mallorca, 278)  

▪ Compromisos ferms i per escrit de les millores de finançament de CET anunciades.

▪ Incrementar els recursos per CETs que es destinen a Catalunya. Actualment es reparteix el finançament per criteris polítics discrecionals i NO finalistes. És a dir, Catalunya té el 27% dels treballadors amb discapacitat i Especials Dificultats, però el govern central només li atorga el 16% (Catalunya representa el 16% de la població de l’Estat).

11:45 - Departament d’Economia i Hisenda (Rambla de Catalunya, 19-21)

▪ Increment de les tarifes de finançament dels serveis d’atenció.  

▪ Acabar amb els retards en els pagaments.

▪ Seguretat i estabilitat en el finançament.

  

13:00 - Departament de Treball Afers Socials i Famílies (C/Sepúlveda, 148)

▪ Millora del finançament dels CETs que ocupen a persones amb Especials Dificultats.

▪ Solució urgent i efectiva de l’envelliment prematur al CETs.

▪ Planificació plurianual del finançament dels CETs.

  

13:00 – Lectura del Manifest i atenció als mitjans de comunicació (C/Sepúlveda, 148)

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari