Fupar, premiada pel projecte "Millora la teva parla"

El BBVA li ha entregat el guardó de Territoris Solidaris

x
Marta Puig, directora de FUPAR, ha recollit el premi | FUPAR

Fupar ha estat guardonada novament per BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) a través del programa ‘Territoris Solidaris’, que té per objectiu donar suport a diferents projectes socials triats pels empleats d’aquesta entitat bancària a Catalunya. En aquesta sisena edició, Fupar ha estat una de les 31 entitats guardonades amb el seu projecte “Millora la teva parla”, destinat a obtenir material per ajudar a les persones amb dificultats en la parla, la comunicació i el llenguatge que presenten necessitats de comunicació alternativa i augmentativa.

Amb aquest projecte, Fupar busca continuar millorant la qualitat de vida i fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual que formen part del Centre Ocupacional de l’entitat, a través de l’aplicació de metodologies i teràpies innovadores centrades en una atenció integral a la persona. En concret, servirà per adquirir nous materials adreçats a les persones que presenten necessitats de comunicació de l’entitat, així com per realitzar formacions especialitzades en el nou ús del material multisensorial i en el disseny de programes d’intervenció, tant individualitzada com en grups.

  

Beneficis i resultats esperats

Els resultats esperats són la millora de les competències comunicatives, lingüístiques i audiovisuals, concretament en l’àmbit de l’expressió i comprensió oral. Les persones que es beneficiaran d’aquest programa -es calcula que aproximadament un 17% de les persones del Centre Ocupacional presenten dificultats en la parla- milloraran en la iniciativa comunicativa, en la transmissió i comprensió de missatges orals, i en l’expressió del llenguatge, millorant així l’entonació, volum, ritme i gesticulació. 

“Creiem en les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i apostem diàriament per la seva inclusió a la societat. Millorar l’expressió i comprensió oral incideix molt positivament en el benestar personal, ja que facilita mantenir relacions de qualitat amb l’entorn proper i fomenta la interrelació i creació de nous vincles socials”, explica Marta Puig, directora del Centre Ocupacional de Fupar.

  

Els premis Territoris Solidaris BBVA, que se celebren anualment, reconeixen projectes i/o iniciatives lúdiques, socials o esportives dirigides a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. Membres representants de Fupar van recollir el premi durant l’acte d’entrega celebrat el dia 5 de febrer a Barcelona. En aquest acte, el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Llinares, va destacar “la gran tasca que realitzen les entitats socials” pel que fa  la millora de qualitat de vida de les persones més vulnerables i en risc d’exclusió social.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari