Eudald Carbonell parla d'evolució i innovació a l'Escola Pia

Conferència de l'antropòleg dins del projecte SUMMEM

Aquest dijous, a les 19h, Eudald Carbonell oferirà una conferència a l'Escola Pia de Terrassa (c/ Col·legi, 12-14). El punt de partida és parlar sobre com la cooperació ha estat la clau per

  

 

Com l’humà, físicament més dèbil, ha pogut sobreviure i crear societats més o menys evolucionades? En el marc del SUMMEM, des de l'Escola Pia busca aprofundir en la dimensió antropològica de la cooperació. Com diu Eudald Carbonell: “Unir la pròpia acció o influència a altres per produir cert resultat, sigui en benefici propi o no (altruisme). En el sí de les comunitats, la cooperació pot ser avantatjosa per a l'espècie, i és en aquesta cohesió social on podem trobar els orígens de la tecnologia i la socialització”. Però quins són els mecanismes que fan que els humans adoptin actituds com la cooperació? És la innovació també un mecanisme de supervivència?

 

El ponent

 

Catedràtic de Prehistòria, Doctor en Geologia del Quaternari, en Geografia i Història. Col·laborador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Codirector de les excavacions d'Atapuerca i autor de gran nombre de treballs científics i assajos sobre la condició humana. Membre del Capítol espanyol del Club de Roma i de l'Acadèmia de Ciències de Nova York; també premi Príncep d'Astúries i Premi Nacional de cultura.