Enric Carrera, nou director de l'INTEXTER de la UPC

L'eginyer vol convertir Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial en un eix vertebrador de recerca al campus de la UPC
Enric Carrera
Enric Carrera | UPC

 

Enric Carrera Galissa és el nou director electe de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El professor Carrera dirigirà aquest centre d’R+D de l’àmbit tèxtil durant els propers quatre anys.

 

Segons explica Enric Carrera “durant els propers quatre anys intentaré assolir una estructura mes àgil, flexible i competitiva per al INTEXTER. També hem d’enfortir les nostres aliances amb l’entorn industrial i, al mateix temps, hem d’afrontar el principal repte del sector tèxtil, que no és tecnològic, sinó de sostenibilitat. Per això vull impulsar línies de recerca que abordin aquest tema tot i adaptant-nos a la realitat actual de l’R+D i de la mateixa UPC. Amb tot, també hem de ser capaços d’atreure i fidelitzar talent i convertir a l’INTEXTER en un eix vertebrador de la Recerca al Campus de la UPC a Terrassa. En aquest sentit, em comprometo a elaborar un pla estratègic que serà l’eina amb la que podrem assolir tots aquests objectius, amb un estil pragmàtic, amb entusiasme i transparència”, afirma Carrera.

 

Perfil

 

Enric Carrera Gallisa és Professor Titular d'Universitat. Doctor en Enginyeria Tèxtil per la UPC, Enginyer Tècnic Tèxtil, Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil i Paperera, Màster en Educació ambiental i Màster en gestió ambiental a l’empresa. El professor Carrera, ha estat Sotsdirector d'Entorn Industrial de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa, Director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat i Secretari acadèmic del Departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera. Els seus interessos envers l’R+D giren a l'entorn de la física tèxtil, l'avaluació objectiva de teixits i en particular la mesura de la seva forma del caient dels teixits així de la mà, tacte i confort. Treballa també en tèxtils sostenibilistes, en el cotó orgànic i en l’avaluació de la sostenibilitat a la indústria tèxtil. L’any 2002 va guanyar el Premi a la Qualitat en la Docència Universitària i el premi a la Sostenibilitat del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.