El Kasalet de Terrassa, en alerta davant d'un possible desallotjament

L'habitatge del carrer Societat es va ocupar per un grup de joves l'any 2000 i amb el pas del temps ha anat canviant de funció
Façana del Kasalet de Terrassa, al carrer Societat | Kasalet

 

El Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com “El Kasalet” ha rebut una citació del jutjat de 1a instància n.2 de Terrassa per aquest dimarts, 14 de febrer, a les deu del matí. Puntualment, s'han presentat als jutjats Francesc Argemí "Franki", membre del Kasalet, acompanyat per l'advocada i regidora de la CUP a Terrassa, Maria Sirvent.

 

El col·lectiu ha manifestat a través de les xarxes socials que tot fa pensar que ha començat un procediment per fer-los fora de l'espai que ocupen des de l'any 2000, i que es va obrir com a Centre Social l'any 2005. Els membres del Kasalet ja han anunciat que es preparen per dur a terme una campanya de resistència.

 

L'habitatge, ubicat al carrer Societat, número 4, a Terrassa, portava més d'una dècada abandonada. Un grup de joves hi van entrar, la van netejar i rehabibilitar i la van convertir en un espai per al col·lectiu Acció Autònoma. Posterioment, va convertir-se en l'actual Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, un espai de trobada per als moviments alternatius de la ciutat on s'hi fan tallers, xerrades i actuacions diverses.

 

Maria Sirvent i Franki, arribant als jutjats de Terrassa | Cristóbal Castro