Dra. Muñoz: "El col·lapse del sistema sanitari es veu a venir a curt termini"

La Dra. Muñoz, cap d'Urgències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, analitza la situació del coronavirus

La Doctora Gemma Muñoz, cap del servei d'Urgències de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa analitza la situació del sistema sanitari en la lluita contra el coronavirus, i explica detalls personals sobre com viuen els metges la seva feina contra la pandèmia o les mostres d'agraïment de la societat.

En una escala de l'1 al 10, en quin punt d'alerta sanitària ens trobem?

Al 10.

Per què?

La situació és força preocupant, perquè veiem que els casos es van doblant dia a dia. Això angoixa molt, perquè no sabem quan acabarà. Per això és molt important que la gent es quedi a casa, és vital. Perquè aquest virus és molt contagiós, aleshores tenim molta població susceptible, que es pot contagiar, i en contagiar-se a la vegada és el fet que ens provoca tot el problema en l'àmbit sanitari.

El risc que el sistema sanitari arribi al col·lapse és real?

Sí, és molt real. De fet, a algunes comunitats ja ha passat, i aquí en alguns hospitals també ja està passant. Es veu venir a curt termini. Per això s'han intensificat totes les mesures de confinament, de guardar les distàncies... És molt important. El pitjor que ens pot passar és tenir persones que necessitin assistència i no poder-els-hi donar perquè no tinguem lloc als hospitals.

Com senten les mostres d'agraïment de la societat?

La veritat és que ens reconforta molt. Nosaltres ho agraïm molt, a tothom li agrada que se li reconegui la feina. Estem molt agraïts, tant dels aplaudiments als balcons, com de cartes d'agraïment... Tots els detalls. Ens sentim molt sostinguts, i això sí que és un sentiment d'unió. Ens sentim més propers a la societat i la societat a nosaltres, i des d'un punt de vista humà, ens agrada molt. Nosaltres som aquí per donar un servei a la població, i el fet que et mostrin que ho saben s'agraeix molt perquè es fa tot molt més fàcil.

Pots llegir l'entrevista completa de Tot Sant Cugat clicant aquí


Comentaris

envia el comentari