Dos gossos maten més de 110 ovelles i cabres

La majoria són femelles prenyades o mares i les seves cries
Ovelles i cabres mortes del ramat de Matadepera | ADF Matadepera

 

Un parell de gossos de raça perillosa han fet un brutal atac al ramat que pastura a Matadepera. Els animals permeten millorar les tasques de prevenció d'incendis forestals a tot l'entorn del poble i se'ls pot veure habitualment amb el seu pastor, Pau Garcia. Durant la matinada de diumenge a dilluns, els gossos, que ja estan identificats, així com també el seu propietari, van entrar al recinte on ovelles i cabres dormien, i les van atacar, causant la mort directe d’unes quantes. La gran majoria, però, van morir asfixiades intentant fugir.

 

ramat de Matadepera | Cristóbal Castro

 

 

Pau Garcia ha declarat al Món Terrassa que quan van entrar al corral, a Can Torras, la matinada del diumenge a dilluns es van trobar un espectacle dantesc. Els gossos, que havien fet un pas per entrar, estaven plens de sang i completament exhausts a dins, i amb ferides als ulls.

 

Pau Garcia | Cristóbal Castro

 

 

El ramat el té contractat a l'ADF Matadepera. La xifra de defuncions és de 113. Francesc Closa, el veterinari contractat per l’Ajuntament de Matadepera preveu que en els propers dies, entre vuit i deu més puguin morir a causa de les ferides. “L’estrès al que han estat sotmesos aquests animals ha estat grandiós, de manera que encara és d’hora per fer un balanç definitiu”, ha declarat Closa a Matadepera.cat

 

L'Associació de Defensa Forestal recorda a tots els veïns del poble "que cal tenir els gossos controlats en tot moment, ja que les conseqüències de no fer-ho poden ser, com en aquest cas, desastroses. El que ha passat avui ha estat una gran desgràcia, però anteriorment i en diverses ocasions el ramat ja havia tingut petits incidents amb gossos descontrolats mentre pasturava pel municipi".

El regidor de Medi Ambient Marcel·lí Bosch que s’ha reunit aquest matí amb Closa i Joan Trenchs (ADF) al lloc dels fets, ha declarat que “el que ha passat ha estat una gran desgràcia... Cal que prenguem consciència que els ramats ajuden al poble”.