Dol a Terrassa per la mort de Ramon Santana

CCOO i Joventut Comunista recorden la figura de l'egarenc molt vinculat al moviment dels pensionistes
Ramon Santana era un membre actiu de CCOO i del moviment dels pensionistes a Terrassa
Ramon Santana era un membre actiu de CCOO i del moviment dels pensionistes a Terrassa | CCOO

 

Des de la Joventut Comunista de Terrassa i el PSUC-ViU han volgut retre el darrer homenatge a Ramon Santana Catalán. Les agrupacions han donat a conèixer a través de les xarxes socials el dol per la pèrdua "aquesta matinada del nostre estimat company, del nucli de Terrassa", dies després de compartit amb ell la jornada electoral, en la qual feia d'apoderat d'En Comú Podem.

 

La JSUC i PSUC-ViU afirmen que "ens deixa una gran tristesa i el record inesborrable d'un company estimat per la seva tendresa, bondat, amistat i alegria. Un camarada que ha dedicat la vida a la lluita per la justícia social i la igualtat. Que la terra et sigui lleu, Ramon".

 

També CCOO ha fet un comunicat en què lamenta la mort de Santana, a l'edat de 74 anys. Recorda que actualment era membre de la Comissió Executiva del sindicat intercomarcal de Pensionistes i Jubilats de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central i representant de CCOO en el Moviment Pensions Dignes de Terrassa

  

Ramon Santana va néixer a Batres ( Madrid), l’any 1945. Després de passar un temps a Còrdova, amb 17 anys va arribar a Terrassa on va entrar a treballar a l’empresa tèxtil Laniseda, on va començar la seva relació amb CCOO. Allà va arribar a ser president del comitè d’empresa i va haver de negociar el seu tancament. Posteriorment va assumir responsabilitats a la Federació Tèxtil del sindicat juntament amb l’històric Ramón Puiggròs. En aquest procés, en Ramón es va aficionar a la feina d’impressor i propagandista i amb López Bulla com a secretari general, va entrar en la impremta del sindicat on es va jubilar fa uns anys. Paral•lelament a la feina d’impressor, es va dedicar també durant anys a fer fotos per la revista del sindicat Lluita Obrera.

  

 

 

 

La vetlla serà a partir de les 16h d'aquest dijous a la tarda a la sala 9 de Funerària de Terrassa, i la cerimònia el divendres dia 15 de novembre a les 11h al temple del cementiri de Terrassa.