La Diputació impulsa un decàleg per promoure la convivència davant la Covid

S’ha creat un web específic amb un seguit de recomanacions, orientacions i pràctiques de referència per als governs locals

Amb la finalització de l’estat d’alarma i la recuperació progressiva de la vida social a les ciutats, les administracions locals reprenen el rol principal en la gestió de la ciutat amb l’objectiu primer d’evitar el màxim possible el contagi de la COVID-19 entre els seus habitants.

És per això que des de la Diputació de Barcelona s’ha generat un treball conjunt per elaborar recomanacions i orientacions per als ajuntaments en el context post confinament així com oferint un seguit de pràctiques de referència de les quals se’n farà difusió a través d’un web específic.

Les recomanacions i orientacions, recollides en un decàleg, se centren en l’espai públic i les comunitats de veïns, sempre orientades a preservar la inclusió i equitat de tota la ciutadania. En aquest sentit, també hi ha un seguit de recomanacions per treballar com compensar les desigualtats agreujades per la crisi de la COVID-19.

Finalment, el decàleg inclou orientacions a fi de vetllar pel benestar emocional i la salut mental de la ciutadania i anticipar-se per desmuntar prejudicis i falses notícies.