Diari de Terrassa entra en concurs de creditors

La patronal Cecot impulsa una operació perquè el mitjà terrassenc passi a gestionar-se des de Sabadell

Diari de Terrassa
Diari de Terrassa | Cristóbal Castro

Una llarga decadència empresarial ha tocat fons. Els actuals gestors de Diari de Terrassa han presentat concurs de creditors (equivalent a l'antiga suspensió de pagaments) i ara és l'administrador judicial qui s'encarrega -de forma provisional- de la gestió econòmica del mitjà. Això vol dir que l'empresa editora queda a expenses de les possibles ofertes de compra, total o parcial, que puguin formalitzar-se davant del jutjat. En aquest sentit, tot i que la societat Julián Sanz Soria SL (nom de l'editor històric del diari i pare de Raül Sanz, l'actual màxim responsable) ja apareix en estat de "liquidació" en algunes publicacions, l'existència d'ofertes assegura, d'entrada, la continuïtat de la capçalera degana de la premsa terrassenca.

El concurs de creditors s'ha presentat amb una oferta vinculada provinent de l'empresa editora de Diari de Sabadell. Aquest mitjà va ser adquirit fa dos anys pels empresaris sabadellencs Marc Basté i Leo Torrecilla, d'entrada sota la direcció del periodista d'Albert Solé i, un any després, del propi Marc Basté. Aquesta iniciativa sabadellenca té la col·laboració, a Terrassa, de la patronal Cecot. De fet, ha estat el propi secretari general de Cecot, David Garrofé, qui ha emprès una intensa campanya de contactes amb interlocutors polítics, socials i empresarials de Terrassa amb la intenció de crear "un gran diari del Vallès" dirigit empresarialment des de Sabadell. Un tipus de projecte que té alguns precedents, tots ells desapareguts, com el 9 Nou o el Diari del Vallès.

L'opció terrassenca

Tot i que el concurs amb oferta incorporada és un procediment abreujat, el Grup el Món -empresa editora de Món Terrassa, amb seu a la plaça Vella- ha fet arribar a l'administrador concursal la voluntat d'adquisició de Diari de Terrassa. L'oferta es podria formalitzar un cop conegudes les condicions de l'expedient, que inclouen les dades econòmiques i financeres del mitjà. El Grup el Món planteja un projecte periodístic i editorial inequívocament terrassenc, en col·laboració amb diverses empreses locals i amb l'experiència d'haver construït un mitjà líder a la ciutat, amb una proposta arrelada a Terrassa, però innovadora i en connexió amb el grup de comunicació líder en català.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari