Dia de vent fort amb un avís de perill

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació de Risc per Vent per avui. Demà, la situació es calmarà.

 

Tant la temperatura mínima com la màxima serà lleugerament, o localment moderadament, més baixa. La temperatura mínima es mourà entre -4 i 1 ºC al Pirineu, 0 i 5 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 2 i 7 ºC al prelitoral i entre 5 i 10 ºC al litoral. La temperatura màxima oscil·larà entre 8 i 13 ºC al Pirineu i al Prepirineu, més baixes al vessant nord de la serralada, entre 10 i 15 ºC a la depressió Central i entre 13 i 18 ºC a la resta del paí

 

Circularan núvols d'oest a est que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat en general. Al final del dia la nuvolositat minvarà. Independentment, el vessant nord del Pirineu estarà entre molt ennuvolat i cobert a partir de mig matí.

 

S'espera precipitació feble o localment moderada al Pirineu i, més dispersament, al Prepirineu. A partir del matí no se'n descarta al nord de la depressió Central i resta de la meitat oest. A la tarda es restringirà a l'extrem nord i a punts del massís del Port. A banda, de matinada és possible algun ruixat local a la meitat nord del litoral. La cota de neu voltarà els 1200 metres, per bé que fins a mig matí pot quedar al voltant dels 800 metres. S'acumularan quantitats minses o poc abundants, tot i que poden ser abundants al vessant nord del Pirineu.

 

Perill Màxim del dia

2 sobre 5

Llindar que es pot superar

Ratxa màxima > 20m/s

Descripció

El vent bufarà de component nord i oest. El llindar d'avís és probable que se superi sobretot a zones elevades.