Deu joves de Terrassa marxen a Anglaterra de pràctiques laborals

S'inicia el programa europeu impulsat per Vibria Intercultural amb l'objectiu de potenciar la inserció al mercat de treball de joves en atur
Els joves participants en el programa de mobilitat
Els joves participants en el programa de mobilitat | Vibria Intercultural

 

Que els joves de Terrassa millorin el seu nivell d'anglès. Aquest és l'objectiu que persegueix el projecte de mobilitat internacional engegat des de Vibria Intercultural, i que penja del programa del SOC TNL-Mobilitat. I és que amb la millora de l'idioma es busca potenciar la inserció laboral i formativa dels joves entre 18 i 29 anys en situació d'atur i que no estan estudiant.  

 

Mitjançant aquest projecte, s'enviarà a 10 joves de Terrassa i rodalies a realitzar unes pràctiques laborals a Manchester, al Regne Unit. D'aquesta manera, milloraran el seu nivell d'anglès a la vegada que realitzen unes pràctiques laborals relacionades amb les professions pròpies Cicles Formatius que han estudiat però que encara no han pogut exercir.


 

Aquest projecte consta de quatre fases; la fase de selecció, de la que n'han sortit seleccionades la Sandra, la Laia, en Roberto, la Lina, en Martí, en Dani, en José Luis, la Núria, l'Ariana i la Naiara. La fase de formació prèvia a l'estada en la qual, a més de sessions d'interculturalitat i tutories individuals i grupals, els joves realitzen un curs intensiu d'anglès de 120 hores en l'acadèmia FIAC, situada al Vapor Universitari.

 

Estada a l'estranger i acompanyament

 

La tercera fase, i la que il·lusiona més és l'estada a Manchester, entre el 4 de març i el 26 de maig, on els participants s'allotjaran amb famílies locals i viuran el dia a dia de la vida anglesa. Les dues primeres setmanes a Manchester realitzaran un curs intensiu d'anglès per poder començar amb les pràctiques a la tercera setmana. A més de les classes i les pràctiques laborals a Anglaterra realitzaran 8 activitats culturals organitzades per la Víbria conjuntament amb EPN, l'entitat d'acollida.


 

Un cop de tornada a Terrassa, començarà la quarta fase, on conjuntament amb les tècniques d'inserció laboral del consell comarcal s'acompanyarà als participants en la recerca de feina i/o en la vida formativa. Aquest projecte, 100% subvencionat, permetrà que aquest jovent sigui capaç de presentar un currículum molt més competitiu al final de l'experiència a més d'haver viscut una aventura vital única en la vida.
Comentaris

envia el comentari