DADES | Nous casos de Covid-19 als municipis de la comarca

Terrassa, Matadepera i Castellbisbal han estat qui més ha notat el repunt, mentre que Vacarisses, Viladecavalls, Rellinars i Ullastrell es mantenen "nets"

L'Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha publicat les darreres informacions sobre la incidència de la Covid-19 a la nostra comarca. El gràfic que es pot veure més avall mostra l’evolució de la incidència acumulada dels darrers 7 dies per 100.000 habitants del Vallès Occidental, d'algunes de les comarques de l'entorn i de Catalunya. La taxa d'incidència acumulada dels darrers 7 dies reflecteix millor els canvis en les tendència enlloc del càlcul a partir del recompte diari de nous casos. Com es pot apreciar, el Barcelonès és la zona més afectada, seguida del Baix Llobregat. A molta distància s'hi troben ja el Vallès Occidental i Oriental, a més del Maresma i Osona.

Comparativa de la incidència de la Covid per territoris

El Consell Comarcal també permet fer un cop d'ull en més deteniment a les dades d'incidència de casos de Covid municipi a municipi. Es tracta del nombre de casos diagnosticats entre principis de juliol i fins al passat 19 de juliol, així com l'acumulat. A Terrassa, en els darrers set dies hem tingut una quarantena de casos nous, deixant el total en 1.751. Cal dir que la variació percentual entre aquests dies analitzats i l'anterior, així com la taxa d'incidència, és molt inferior a municipis com Sabadell o Montcada i Reixac. 

Incidència als municipis de la comarca

* Castellbisbal ha sumat 1 cas en els darrers 7 dies i compta amb un total de 61 casos positius.

Finalment, el CCVO presenta una gràfica sobre el nombre de defuncions registrades a la nostra comarca. En aquí es pot apreciar que en els darrers dies s'ha tornat a sumar lamentablement morts, tot i que les xifres estan a anys lluny dels moments de plena pandèmia.

Gràfica de les defuncions al Vallès Occidental