CST i Proton New Energy future creen un nou sistema per optimitzar els respiradors

El projecte ja ha estat provat amb èxit amb pulmons artificials i està a l'espera d'obtenir el certificat definitiu

Nou sistema per optimitzar els respiradors dels hospitals
Nou sistema per optimitzar els respiradors dels hospitals | CST

Davant la greu situació causada pel COVID – 19, el Consorci Sanitari de Terrassa juntament amb l’empresa Proton New Energy future, de Barberà del Vallès, han presentat un projecte per a implementar en les unitats de cures intensives (UCI) i així augmentar la capacitat d'atenció mèdica dels centres sanitaris.

El projecte consisteix en la fabricació d’un mòdul intel·ligent de distribució d'aire, que s'annexa als respiradors convencionals per a poder proveir a dues persones al mateix temps utilitzant un únic respirador. Els centres sanitaris tenen una alta demanda de respiradors per atendre a pacients greus amb problemes respiratoris a conseqüència de la pandèmia actual. Protón, ha dissenyat un mòdul intel·ligent de distribució d'aire, que permet utilitzar un únic respirador per a dos pacients de gravetat crítica simultàniament, amb un dispositiu que permet regular la quantitat d’oxigen, i els valors específics per a cada pacient de forma independent.

Aquesta setmana s’han fet les primeres proves amb pulmons artificials al Consorci Sanitari de Terrassa, obtenint resultats positius. La implicació de l'equip directiu i dels professionals de l'UCI ha permès validar el projecte i accelerar el procés de desenvolupament. Des del Centre Tecnològic Leitat, el Dr. Manel Balcells i el Dr. Esteve Trias treballen en el procés de certificació del dispositiu amb l’objectiu de poder implementar el nou distribuïdor d’aire entre els pacients crítics afectats pel virus SARS-CoV-2.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari