El CNL obre inscripcions a cursos de català adaptats a la covid-19

A causa de les mesures per afrontar la pandèmia, s'ofereixen formacions en modalitat virtual i en línia

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha engegat un nou període d'inscripcions als cursos de català adaptats a les necessitats sanitàries, amb un sistema renovat d’atenció a l’usuari. Aquest dimecres s’obren les inscripcions i es tanquen divendres 15, per a uns cursos que començaran el 25 de gener. A causa de les mesures per afrontar la pandèmia, s'ofereixen cursos en modalitat virtual i en línia. Els cursos virtuals són bàsicament com els cursos presencials, però amb la diferència que les classes es fan a través de l'ordinador o el dispositiu mòbil. En aquesta modalitat, es mantenen la sincronització d'horaris, la coincidència amb els altres alumnes o el contacte permanent amb el professor.

En canvi, els cursos en línia proposen un aprenentatge autònom en el qual l'alumne aprèn a través de la guia del pla de treball que s'ofereix a la plataforma virtual, amb activitats de pràctica i amb el suport d'un tutor. En aquesta modalitat asíncrona l'alumne no està supeditat a horaris concrets. Atenent a la voluntat social de servei públic, l'oferta conserva la gratuïtat dels cursos inicials i bàsics, una mesura establerta arran de la pandèmia, i la reducció de la resta de tarifes. Els cursos de pagament, a més, inclouen un seguit de supòsits de reducció.

Proves per obtenir els certificats de català

 

D'altra banda, l’1 de febrer comencen les inscripcions a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Aquestes proves, que són de caràcter anual, es convoquen per obtenir els certificats de llengua catalana en cinc nivells: nivell bàsic (A2), nivell elemental (B1), nivell intermedi (B2), nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). Els certificats acrediten cinc nivells de competència lingüística en català, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d’Europa.

Les proves per a l'obtenció de certificats oficials de català s'inscriuen en les polítiques del Govern per estendre l'ús del català i encaixen amb l'oferta de formació del consorci i el curs en línia Parla.cat. Els cursos organitzats pel Consorci permeten obtenir títols equivalents als certificats que s'obtenen en les proves de Política Lingüística. El període per presentar les sol·licituds és de l’1 al 17 de febrer. El pagament de les taxes es pot fer de l’1 al 18 de febrer, fins a les 22 h.

La inscripció es pot formalitzar telemàticament mitjançant la pàgina web Tràmits gencat o bé, presencialment, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Les proves estan obertes a qualsevol persona de 16 anys o més i no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia per fer-les.

Els exàmens es duran a terme a 18 municipis (Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Perpinyà, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú) entre el 8 de maig i el 19 de juny, segons la localitat i el nivell.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari