Clàssica blau turquesa a la plaça més castellera

Clàssica blau turquesa a la Plaça més castellera
Clàssica blau turquesa a la Plaça més castellera | Castellers de Terrassa

Els Castellers de Terrassa han actuat aquest cap de setmana a la Diada del Roser a Vilafranca del Penedès acompanyats dels Xics de Granollers, Castellers de Barcelona i els amfitrions, els Xicots de Vilafranca. Conscients de que es trobaven a escassos dies del 30é aniversari del primer quatre de vuit carregat de la colla (carregat a la mateixa Plaça de la Vila l’1 de novembre de 1987) i de que actuaven en una plaça històrica que reclama màxims, la colla egarenca ha portat la tercera clàssica de vuit; la que a dia d’avui és la millor actuació de la temporada.

 

  

Els blau turquesa han obert amb el quart tres de vuit de la temporada. El castell ha pujat una mica

  

lent, però això no ha pogut desmerèixer el que ja és el millor tres de vuit de la temporada. En

  

segona ronda els Castellers de Terrassa han afrontat el cinquè quatre de vuit, el castell s’ha hagut

  

de treballar una mica més del normal per mantenir les mides, però en cap moment s’ha pogut

  

plantejar un escenari que no fos una descarregada de llibre.

 

 

En tercera ronda els de Joan Enric Pujol han afrontat un nou dos de set, castell que aquest tram final de temporada està deixant grans alegries a les files de la colla. Tot i que el castell presentava canvis a terços, pinya i va patir un parell de batzegades després de la carregada, la colla va demostrar que al carrer Pasteur es treballa amb gran intensitat descarregat la sisena torre de set entre crits d’eufòria i joia. Els Castellers de Terrassa han acabat amb dos pilars de cinc simultanis.

 

  

Els Xicots de Vilafranca han obert la seva actuació, després d’un peu desmuntat, amb el quatre de nou amb folre, tot i haver-lo completat dos cops enguany, han hagut de desmuntar-lo deixant clar que els castells de nou mai són fàcils. En segona ronda han optat per el segon set de vuit de la seva història que s’ha descarregat amb èpica castellera. En tercera ronda, després de dos peus desmuntats, han completat la cinquena torre de vuit amb folre, treballada de manera intensa

  

però mostrant el gran treball que els de Cal Noi-Noi han fet en aquest castell els últims anys. En

  

ronda de repetició, els vermells de Vilafranca han descarregat el quatre de vuit. Han tancat

  

l’actuació amb un pilar de cinc i cinc pilars de quatre.

 

 

Els Xics de Granollers venien a Vilafranca del Penedès amb un objectiu molt clar: la segona clàssica de vuit de la temporada. Convençuts han obert amb el tercer tres de vuit de la temporada, tranquil i serè. En segona ronda, i demostrant que és un castell plenament assolit pels de la camisa grana, han descarregat un nou quatre de vuit. En tercera ronda, han descarregat la torre de set. Han acabat amb un vano de cinc.

 

Els Castellers de Barcelona, assidus en aquesta diada, han obert amb un tres de vuit. En segona

  

ronda han descarregat una torre de vuit amb folre que ha requerit d’una mica més de treball per

  

descarregar-la. En tercera ronda han completat un ferm quatre de vuit. A la ronda de pilars els

  

barcelonins volien prendre assalt de nou al pilar de sis que al Maig va quedar en carregat. Tot i

  

això, una rebrincada ha fet que l’espadat cedís de manera prematura abans de l’aleta. Han acabat la seva actuació amb un pilar de cinc.

 

 

Els Castellers de Terrassa tenen la mirada posada en la Diada de la Colla la setmana que ve. Els

  

egarencs actuaran el dissabte dia quatre amb els Castellers de Montcada i Reixac i els Castellerr de Sant Adrià a la Plaça Vella en la Diada de Vigília. Diumenge, dia 5, els Castellers de Terrassa actuaran al Raval de Montserrat amb Moixiganguers d’Igualada, Castellers d’Esplugues i els Castellers de Berga. Abans, però, els Castellers de Terrassa han organitzat tres assajos de màxims aquest dilluns, dimecres i divendres; en els que conviden a tothom qui vulgui a venir; per tal de poder encarar els mateixos castells que a Vilafranca, i si es pot fer una passa ferma endavant.

 

 

Resum de l’actuació:

  

- Xicots de Vilafranca: p4 id4d9f 7d8 2d8f 4d8 pd5 5p4

  

- Xics de Granollers 2p4 3d8 4d8 2d7 Vd5

  

- Castellers de Terrassa p4 3d8 4d8 2d7 2p5

  

- Castellers de Barcelona pd4 3d8 2d8f 4d8 ip6 p5