El Casal Hip Hop porta al pati de l'Institut Ègara artistes de renom

Break dance, rap, graffiti, djiing o beatboxing seran algunes de les disciplines impartides en uns tallers gratuïts pensats per als joves

Kovitch
El cantant i lletrista Kovitch participarà en el Casal  | Kovitch

Aquest dimecres s’inicia el Casal Hip Hop, al pati de l'Institut Ègara, una activitat impulsada pel Servei d’Educació municipal i impartida per Versembrant SCCL, cooperativa pionera en aquest àmbit a casa nostra, reconeguda com a finalista al premi Carulla de 2019 i que acaba de publicar el llibre “El rap a l’aula. Una revolució en marxa” editat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Es tracta d’una nova acció de l’Ajuntament de Terrassa emmarcada en el programa Més Estiu, impulsada pels serveis municipals d’Educació, Serveis Socials i Joventut, i en l’estratègia per democratitzar l’accés a la cultura i revolucionar els mètodes d’aprenentatge de la música als instituts.

Pel Casal Hip Hop que s’inicia al pati de l’Institut Ègara, hi passaran artistes reconeguts internacionalment que participaran cada setmana fins a finals d’octubre en activitats creatives de la cultura hip hop al pati de l’Institut Ègara de Terrassa. L’institut s’obrirà de dimecres a dissabte, sempre a partir de les 18 h, i l'assistència serà lliure i gratuïta per a tots els i les joves que vulguin, amb l’única limitació de l’aforament a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya que pretén esprémer totes les potencialitats educatives de la cultura hip hop, en línia amb la proposta “Hip Hop Education” que té una presència creixent en àmbits educatius dels EUA i altres països europeus.

Break dance, rap, graffiti, djiing o beatboxing seran algunes de les disciplines impartides i compartides en aquest projecte, de la mà d’artistes i educadors i educadores de primera fila de casa nostra. D’aquesta manera, els tallers de graffiti i street art seran impartits per Lucas Vico, també conegut com a Levico, experimentat tallerista i dinamitzador de projectes artístics i comunitaris. Pel que fa als tallers de break i danses urbanes, l’encarregada de dinamitzar-los serà MovieOne, bgirl (breaker) component del clàssic grup Lunaticks, de Barcelona. Des de l’any 2003 ha estat competint internacionalment i compta amb una trajectòria extensa.

Com a resident i responsable principal de l’obertura del pati i el centre hi trobarem en Kovitch, cantant, lletrista i membre del grup de rap Homes Llúdriga, amb una llarga experiència en el món educatiu com a tallerista. Els membres de Versembrant Bittah i Joel, cantants respectivament a Tribade i Fetitxe 13, s’encarregaran d’executar els tallers d’escriptura, de rap i d’improvisació i també d’orientar els i les joves cap al perfeccionament en l’art de rimar versos. Finalment, els tallers de DJ, seran capitanejats per Fede, selector i productor de Granada, especialitzat en música jamaicana i afrocaribenya, en actiu des de 2005, i que ha passat per escenaris de gairebé tots els racons de l’Estat.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari