La carta on s'acusava Vega i Armengol d'homòfobia encara cueja

Marc Armengol
Marc Armengol | PSC

“Les acusacions de la carta dels dos veïns són falses i ja està en procés judicial. Quant a la via política presentem una sèrie de preguntes al Govern.”  Així ha començat la seva intervenció el portaveu del PSC Marc Armengol en el torn de precs i preguntes al ple de Terrassa d'aquest mes de juny.

El regidor socialista ha plantejat 4 qüestions referents carta de dos veïns del passatge de Lluís Muncunill on se'ls acusava, a ell i a l'exalcalde Alfredo Vega, d'haver pronunciat paraules homòfobes contra Jordi Ballart. "Adverteixo que un dels dos veïns signants de la carta ha reconegut que l'origen té relació amb el paper fiscalitzador de l'oposició a les multes oblidades que un dia l'alcalde va dir que estava gestionant. Està bé que un dels dos ho hagi reconegut. Un dels veïns va ser denunciat per saltar-se el confinament".

Les preguntes per Xavi Fernández

"Per quin motiu el regidor de Seguretat tenia coneixement dels fets que es descriuen a la carta de les acusacions d'homofòbia a dos regidors del PSC 15 dies abans que es publiqués"?

"Qui li va facilitar al regidor la informació dels fets que es descriuen en aquesta carta?" "Si vol aquesta no me la contesti. Ja fa uns dies em va dir que l'havia trucat un dels veïns, precisament el denunciat".

"Quins companys del regidor tenien coneixement d'aquests fets?"

Quines gestions va realitzar el regidor en funció d'aquesta informació?"

Per què el regidor no va comunicar als regidors del PSC l'existència d'aquesta carta?"

Primer ha intervingut Jordi Ballart: "L'alcalde no ha gestionat cap multa. Que quedi clar. L'alcalde ha gestionat un conflicte de convivència entre els veïns..."

Xavi Fernández ha reconegut que va conèixer la carta uns dies abans i que no va fer res "perquè no em corresponia. No vaig ser present a la reunió. Hi ha dues versions."

La rèplica de Marc Armengol: "No ens hem entès. He fet quatre preguntes i no n'ha respost cap de les quatre. Un no calia." "Tot és molt estrany. Hi ha un atac a la credibilitat. Pregaria que no donessin credibilitat a la carta, com va fer Isaac Albert".  Fernández ha reblat que "no puc posar en dubte cap de les dues versions".