S'estrena la telemovie sobre la transició rodada a Terrassa

Els jardins de la patronal Cecot van acollir el rodatge del film "De la ley a la ley", inspirat en la figura de Torcuato Fernández-Miranda
Figurants amb banderes franquistes als jadrins de la Cecot | Cristóbal Castro

 

El passat mes de maig, Terrassa va acollir el rodatge de la tvmovie De la ley a la ley, dirigit per Sílvia Quer sobre un guió d'Helena Medina. Produïda per RTVE en col·laboració amb Visiona TV, el protagonista de la història és Torcuato Fernández-Miranda (interpretat per Gonzalo de Castro), un personatge clau de la Transició Espanyola. Aquest dimecres, dia 6 de desembre, s'estrena a TVE. 

 

El rodatge va captar l'anteció dels veïns del carrer Sant Pau de Terrassa ja que es va poder veure molt moviment de tràilers i persones. I és que la productora va escollir l'edifici de la patronal Cecot i el seu jardí per ambientar-hi diverses escenes, entre les quals una manifestació amb banderes preconstitucionals i amb lemes com "sindicalistas al paradón". 


 

 

 

A més de Gonzalo de Castro, el repartiment compta amb Fernando Andina donant vida al príncip Joan Carles; David Selvas com a Adolfo Suárez; Toni Sevilla interpreta Alfonso Armada; Francesc Albiol és Manuel Fraga i Blanca Apilánez representa Carmen, la dona de Fernández-Miranda.

 

La tvmovie aborda el prinicipi del camí cap a la transició democràtica i l'arribada d'una nova època. Per aquest motiu recuperen la figura de l'anomenat "guionista de la transició". Torcuato Fernández-Miranda va ser el principal conseller i preceptor del príncep Joan Carles des de 1960, president del govern en funcions a la mort de Carrero, president de les Corts després de la mort de Franco, senador en les primeres eleccions, i dissenyador discret del procés de desmuntatge del règim franquista. Quer i Media són les autores d'altres tvmovies de RTVE com 23-F, el día más difícil del ReyOperación Jaque.
Comentaris

envia el comentari