Un autobús circula per Vallparadís sense conductor

Aquest bus estarà a Terrassa fins dimarts, 18 de setembre, i fa el seu recorregut pel parc

El bus sense conductor ja circula per Vallparadís
El bus sense conductor ja circula per Vallparadís | J.M.O

Un autobús sense conductor ha recorregut aquest divendres el Parc de Vallparadís, i repetirà el circuit encara uns dies més. La ciutadania que ho desitgi ara té l'oportunitat de gaudir de l'experiència. Són uns 300 metres de ruta, entre elspotns del Passeig i del Cementiri Vell. De colors llampants, és tota una atracció que surt des del tram de camí que hi ha a tocar de l'estació dels FGC.

Representans de l'Ajuntament, d’AVANZA, de la UPC i de Bon Preu, entre d'altres, han fet aquest divendres a primera hora de la tarda el viatge inaugural a Terrassa de l’ÈRICA, el primer bus sense conductor que circula per Catalunya.

Aquest bus estarà a Terrassa fins dimarts, 18 de setembre, i fa el seu recorregut al parc de Vallparadís (al costat de l’estació d’FGC), en horari de 15 a 20 el divendres, dilluns i dimarts, i de 12 a 20 h el dissabte i diumenge.

La Gira Catalana del Bus Autònom, que organitza l’Associació de municipis per la mobilitat i el transport urbà (AMTU), es va iniciar el passat 7 de setembre a Sant Cugat del Vallès i, després de Terrassa, continuarà per Sabadell, Girona, el Vendrell, Reus, Martorell i Vic.

L'autobús sense conductor, ja en funcionament
L'autobús sense conductor, ja en funcionament | J.M.O.

 

La gira té un doble objectiu. D’una banda, que la ciutadania pugui conèixer de primera mà com funciona un vehicle d’aquestes característiques, i que es comenci a familiaritzar amb aquesta nova tecnologia, i, d’altra banda, que els ajuntaments puguin veure com es comporta el vehicle i quins canvis hauran d’adoptar les ciutats per adaptar-se al seu funcionament. Durant la gira també es fa una enquesta elaborada per la Universitat de Barcelona (UB) per poder analitzar com percep la ciutadania l’arribada del bus autònom.

La presència del bus autònom va acompanyada d’una carpa informativa on es dona informació, a més de com funcionen els busos autònoms, dels canvis econòmics, culturals, de planificació urbanística o paisatgístics que comportarà l’arribada del transport públic amb vehicles autònoms als municipis de Catalunya.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari