Un exjugador del Terrassa FC guanya el premi al Millor vermut de Catalunya

Fran Piera a la Masia Freixa
Fran Piera a la Masia Freixa | Cristóbal Castro

El jurat ha parlat, i ja se sap quins són els millors vermuts catalans de l’any. Els Premis Vinari 2019 organitzats per Vadevi i Món Terrassa han fet públics aquest migdia, en un acte presentat per l’actor Biel Duran a la Masia Freixa de Terrassa, el nom dels vermuts guanyadors d’aquesta cinquena edició. El Gran Vinari que s’atorga al vermut millor puntuat ha estat per Vermouth Cisa ECO Friendly, també mereixedor de la medalla d’or en la categoria dels vermuts negres. El nom del guanyador és de molt bon record pels seguidors del Terrassa FC. Futbol i vermut, i és que la seva família fa 140 anys que elabora aquesta beguda.

 

L'elaborador del Vermouth Cisa ECO Friendly, amb una base de vi ecològic, és Fran Piera, el mitjapunta que l'any passat va ser uns dels pilars de l'equip de l'Olímpic i que aquesta temporada ha jugat a la Grama i ara al Castelldefels. El jugador segueix d'aprop l'actualitat de l'equip de Cristian García, al que qualifica de gran entrenador. I tot i reconèixer que la classificació pel play-off d'ascens està complicada, creu que resta un bri d'esperança. 

Fran Piera a la Masia Freixa

 

Fran Piera a la Masia Freixa

 

 

A banda dels vermuts negres, també s’han premiat els millors blancs, reserva i d’altres estils -que inclouen per exemple, vermuts daurats o taronges-. Enguany, el concurs ha registrat rècord de participació amb 58 referències diferents, elaborades arreu de Catalunya, i els vermtus premiats han estat els següents:

 

Vermuts Blancs

 

 • Vinari d’Or: Fontalia White, PRIORAT B&D LAB
 • Vinari de Plata: Miró Blanc, VERMUTS MIRÓ
 • Vinari de Bronze: Padró & Co Blanco Reserva, PADRO I FAMILIA, S.L.

 

Vermuts Negres

 

 • Vinari d’Or: Vermouth Cisa ECOfriendly, VERMOUTH CISA
 • Vinari de Plata: Vermut de Capçanes, CELLER DE CAPÇANES
 • Vinari de Bronze: Vermut Xifleta, XIFLETA

 

Vermuts Reserva

 • Vinari d’Or: Myrrha By Padró & Co Reserva, PADRO I FAMILIA, S.L.
 • Vinari de Plata: De Muller Reserva, DE MULLER
 • Vinari de Bronze: Fot-Li Fórmula Antiga, ALEGRE WINES & SPIRITS

 

Categoria de Vermuts Innovadors / Altres Estils

 • Vinari d’Or: Miró Rojo Fusión, VERMUTS MIRÓ
 • Vinari de Plata: Barbabianco, ALELLA VINÍCOLA
 • Vinari de Bronze: Vermut Falset des de 1912, COOPERATIVA FALSET MARÇÀ 

 

Millor vermut per a còctels: Miró Blanc, VERMUTS MIRÓ

 

Premi a la Millor Etiqueta: El Bandarra, de Casa Berger

 

Tot i que els tastos dels vermuts s’han realitzat tots a cegues, hi ha un premi que s’ha triat a ampolla vista. Es tracta del Premi a la Millor Etiqueta, que ha recaigut enguany en el Bandarra, de Casa Berger, per la seva aposta per recuperar un envàs tradicional, reutilitzable amb una imatge fresca i moderna.

 

El Miró Blanc, principal protagonista del còctel "Nykte"

 

El vermut és un producte present de sempre en l’elaboració dels còctels. Per això, des de la primera edició dels Premis Vinari s’ha demanat la complicitat del Club del Bàrman de Catalunya perquè triï, d’entre els participants, quin és el millor vermut per a còctels. Enguany, el premi ha estat pel Miró Blanc, i amb ell, els coctelers han elaborat el “Nykte”. El còctel, que pren el nom de la Deessa de la Nit, segons la mitologia grega, s’elabora a partir dels següents ingredients:

 

 • 4 cl Vermut Miró blanc
 • 2,5 cl Gin Nut Clitòria
 • 1 cl Llima Rose's
 • Gotes Bitter Lemon
 • Llima

Millors locals per a fer el vermut: Bar Calders i La Nova

 

Com cada any els Premis Vinari dels Vermuts, a més d’avaluar el vermut, reconeixen la feina dels locals que els serveixen. Uns premis que donen els diaris Tot Barcelona i Món Terrassa que també col·laboren en l’organització del concurs amb el Vadevi. 

 

Pel que fa a Barcelona, el Bar Calders, al barri de Sant Antoni és el lloc escollit. Tenen una àmplia oferta de vermuts catalans i forans, amb acompanyaments de conserves diverses. Una tria que s’ha fet des de la redacció del diari Tot Barcelona.

 

Pel que fa a Terrassa, la tria s’ha fet per votació popular dels seus lectors, i el local escollit és La Nova al centre de la ciutat que és la que ha tingut més vots. Un lloc també amb una oferta variada de propostes vermuteres.

 

Premis Vinari dels vermuts: Nova edició i nova seu a Terrassa

 

Els Premis Vinari han portat la cinquena edició a Terrassa i ha estat aquí on s’ha desenvolupat totes les fases del concurs, gràcies a un acord amb l’Ajuntament de la ciutat, i havent incorporat el diari Món Terrassa com a organitzador del certamen juntament amb el Vadevi. Així, a la Masia Freixa de Terrassa s’hi ha celebrat el tast dels vermuts participants i també ha acollit l’acte de lliurament dels Premis. A més, el dissabte 4 de maig els vermuts tornaran a protagonitzar un esdeveniment a la ciutat gràcies a una mostra que s’organitzarà amb els guanyadors d’aquesta edició al Mercat de la Independència de Terrassa.