Xavi Matilla: "Ara mateix no hi ha fractura social a Terrassa"

Xavi Matilla, portaveu de TeC a l'Ajuntament de Terrassa, és el principal candidat a l'alcaldia si es fa un pacte a quatre amb ERC, CUP i Pdecat
Xavi Matilla, portaveu de TeC a l'Ajuntament de Terrassa, és el principal candidat a l'alcaldia si es fa un pacte a quatre amb ERC, CUP i Pdecat.
 

Com veu la situació política a Terrassa i què passarà dijous al ple?

La situació que ha propiciat la marxa de l'anterior alcalde és complexa. Dijous haurem de decidir novament si obrim una nova etapa a la ciutat o no.

  

 

 

Quina és l'opció de TEC? Hi haurà canvi? Complicat amb CUP, amb ERC, amb Pdecat?

  

Des de TeC vam oferir una proposta de "Govern de Ciutat" fonamentat en un conjunt de propostes concises que creiem són les que necessita la ciutat en un context excepcional com l'actual, que pogués aglutinar el màxim nombre de grups amb l'objectiu d'evitar la confrontació de sigles i blocs en el que queda de mandat. Certament, diversos grups no han considerat convenient la idea d'abandonar sigles. Per tant, d'acord amb el contingut de la nostra proposta hem hagut d'explorar amb els grups que han demostrat interès altres possibles escenaris de governabilitat. Volem un govern que permeti fer creïble i factible l'inici d'una nova etapa a Terrassa

  

 

 

Passi el que passi, com albira els propers mesos de legislatura?

  

Quedem 18 mesos. És poc temps, però ens hi juguem molt. Terrassa necessita recuperar una certa normalitat i recuperar l'agenda de polítiques municipals. Tots el grups municipals haurem d'actuar amb moltíssima responsabilitat independentment on siguem.

  

 

 

El tema de l'aigua tornarà a ser clau? Podria fer-se un pas enrere?

  

El Ple ja va prendre una decisió definitiva respecte al nou model de gestió de l'aigua. Finalitzar amb excel•lència el procés de creació de la nova empresa pública serà una prioritat per a la ciutat.

  

 

 

Quines són les prioritats de TEC ara per ara a Terrassa?

  

Creiem que cal una nova manera d'enfocar el govern de la ciutat i per tant un nou lideratge. A partir d'aquí, en aquests 18 mesos, o sigui a curt termini, millorar el funcionament de l'Ajuntament i garantir que tanquem adequadament els grans temes que tenim oberts: municipalització de l'aigua, polítiques d'ocupació, d'habitatge i projecte anella verda. A mig termini cal anar dibuixant les bases d'un nou model integral de ciutat.

  

 

 

Xavi Matilla es veu guanyant les eleccions del 2019?

  

El que crec que és important és que les bases que es construeixin ara per iniciar una nova etapa a Terrassa puguin tenir continuïtat més enllà del 2019. Les persones que ho facin no són tan rellevants.

  

 

 

I qui perdrà o desapareixerà el 2019, i qui pujarà?

  

Crec que han de passar coses durant aquests 18 mesos, ja veurem quines són i quins efectes electorals produeixen.

  

 

 

Quina opinió li mereix l'empresonament de Josep Rull? El coneix i sé que se l'aprecia

  

Em sembla una barbaritat i una enorme injustícia. Hi ha qüestions que han d'estar per sobre de les discrepàncies ideològiques que puguem tenir.

  

 

 

A Terrassa veu ara per ara fractura social o possibilitat que hi sigui?

  

Crec que ara mateix no. Però també crec que cal actuar amb responsabilitat perquè no empitjori la situació i la possibilitat es faci real. Per això és molt important que el nou govern que en resulti sigui reflex de la diversitat que existeix a la ciutat.

  

 

 

Ballart ha fet bé de plegar? Els regidors del PSC han fet bé de plegar.

  

Ballart ha sigut coherent amb una promesa, però això no ha significat cap aspecte positiu per la ciutat, ans al contrari.

 

Comentaris

envia el comentari