Vega deixa l'alcaldia amb un discurs punyent contra el pacte TxT i ERC

El candidat socialista els retreu que es vengui com "el govern del canvi", afirma que serà "independentista" i "feble" i que el PSC farà una oposició "ferma i rigorosa"
Alfredo Vega ha presentat la seva candidatura a l'alcaldia de Terrassa
Alfredo Vega ha presentat la seva candidatura a l'alcaldia de Terrassa | Cristóbal Castro

El PSC ha presentat candidat a l'alcaldia de Terrassa propi, el fins ara alcalde Alfredo Vega. Aquest ha estat el discurs que ha realitzat en el Ple de Constitució de l'Ajuntament de Terrassa:

 

“El mandat no ha estat fàcil. Hi ha escenaris que un no imagina, però no en podem ser indiferents. No formava part de les meves ambicions ser alcalde. Vaig rebre una ciutat en crisi i un un Ajuntament desorientat, he volgut ser fidel als meus principis i a la confiança que es va dipositar en mi. Vull agrair a tots els regidors que han passat per aquest ple. Hem tingut moments de tot, però és veritat que hi ha hagut un esperit constructiu i que la ciutat tirés endavant (...) "Jordi Ballart ha guanyat les eleccions de manera clara i indiscutible. El felicito. Ha fet una part de la història d'aquesta ciutat. M'hauria agradat una campanya diferent, i haurem de fer-ne autocrítica. Sense acritud, crec que no és democràtic que vostè que ha estat alcalde durant cinc anys no s'hagi presentat a cap debat amb la resta de candidats. En una democràcia s'ha de debatre i retre comptes. Espero que es pugui corregir. I també li haig de dir, que vostè hagi acusat el PSC o de filtrar notícies i dades -que són certes- no considero que això sigui joc net.

 

Tot per Terrassa i ERC han aconseguit un pacte de majoria absoluta. És legítim. No els puc admetre que això es vulgui presentar com el govern del canvi. Ballart és la persona que ha ostentat el càrrec d'alcalde i Albert ha estat candidat durant quatre vegades i ha governat amb el PSC en aquest Ajuntament. No representen el canvi. ERC va dir que ens jugàvem un govern socialista o un independentista. I problablement tingui raó. Els concedeixo el benefici del dubte, però tot apunta que tindrem un govern independentista, encara que les urnes van donar un altre resultat. Esperem que aquest ajuntament sigui de tothom.

 

(...) Espero que passem de la gesticulació i simbolismes i que la ciutat no es quedi paralitzada. Els pactes polítics es poden llegir i vendre de moltes maneres, el seu pacte és legítim i els atorga una majoria absoluta, però al final, és la suma de dos febleses: la por a governar de Tot per Terrassa -que es pot fer- i de l'altra de les ganes de governar grans ciutat d'ERC-MES. Això pot significar que tinguem dos ajuntaments. No veig l'estabiitat ni molta eficàcia en aquesta fórmula de govern. Ho hauran de demostrar. Però tindran la col·laboració del PSC però també farem una oposició clara i rigorosa. Som els de sempre amb els mateixos principis i idees, no hem canviat. Els jutjarem per la seva tasca a partir d'avui i ho farem sempre pensant en l'interès de la ciutat.

 

(...) Els deixem un ajuntament en un projecte de reorganització a punt de tancar-se per millorar l'eficiència i el servei a la ciutadania. Els deixem un ajuntament sanejat, malgrat estar condicionat per unes limitacions injustes. No tindran una oposició de pals a les rodes però si exigient i rigorosa. El mateix que he fet i dit com alcalde o faré com a portaveu del PSC i líder de l'oposició, farem una política de diàleg i mà estesa, amb transparència i honestadat. El PSC demostrarà el seu compromís amb la ciutat i una manera de fer constructiva i dialogant, per treballar per Terrassa"