Vega: "Terrassa no necessita experiments polítics que puguin generar inestabilitat"

L'alcalde amb funcions valora la situació actual a l'Ajuntament, els futurs pactes de govern i la decisió que han pres els cinc regidors socialistes de plegar
El socialista Alfredo Vega, alcalde provisional
El socialista Alfredo Vega, alcalde provisional | Cristóbal Castro

Alfredo Vega és l'alcalde provisional, fins aquest dijous, i és el candidat socialista a l'alcaldia. No li serà fàcil, però tampoc sembla que s'acabi de tancar el quadripartit del canvi amb TeC, Pdecat, ERC-Mes i Cup. 

 

Com veu la situació política a Terrassa i què passarà dijous al ple?

Ara mateix, la situació política a Terrassa i els moments especialment difícils pels quals passa el país són de gran incertesa. Una incertesa que fa molt difícil predir què passarà al ple de dijous. A hores d’ara no hi ha res decidit. 


 

Quina és l'opció del PSC? Hi haurà canvi? Complicat amb CUP, amb TEC, amb Pdecat?

 

Que hi hagi canvi no depèn de nosaltres, però he de dir que des del PSC estem preparats per afrontar el que queda de mandat, amb responsabilitat i també amb il·lusió. No negaré que la situació és molt complicada, però el que he anat comprovant aquests dies és que s’ha anat generant una il·lusió important per continuar endavant amb el projecte que vem engegar aquest mandat. És una il·lusió que és fruit de la responsabilitat per donar l’estabilitat que necessita la ciutat. El que no necessita Terrassa són experiments polítics que puguin generar inestabilitat. Aquesta és la nostra opció: passi el que passi, ens mantindrem per sobre de tot lleials a la ciutat. És el millor que podem fer per Terrassa.


 

  

Passi el que passi, com albira els propers mesos de legislatura?

 

Els veig difícils, molt complexos, tant a nivell de ciutat com de país. I davant d’això, penso que és imprescindible apel·lar a la responsabilitat de tothom. Tots hem de fer autocrítica i estendre ponts entre uns i altres per tornar a l’estabilitat que la ciutat i el país necessiten. A Terrassa sempre ens hem caracteritzat per treballar plegats, colze a colze, sense sectarismes ni exclusions, tots amb tots, per al bé de la ciutat. Ara és el moment de mostrar perquè a Terrassa som referents en aquesta manera de fer ciutat. 

 

El tema de l'aigua tornarà a ser clau? Podria fer-se un pas enrere?


 

No es farà en cap cas un pas enrere. Les grans decisions ja estan preses. Ara toca implementar els passos necessaris per crear la nova empresa, Aigua de Terrassa EPEL, que s’encarregarà de la gestió del servei públic d’abastament d’aigua a la ciutat. Però també vull afegir que caldrà refer ponts de diàleg amb l’empresa Mina Aigües de Terrassa, que continua present el servei d’abastament en règim de pròrroga forçosa, i que no hem d’oblidar que és una empresa molt important a la ciutat. La feina que ens toca fer ara l’haurem de fer des de l’entesa i la confiança. 

 

  

5. Quines són les prioritats del PSC ara per ara a Terrassa?

 

Pel PSC el que és prioritari ara és posar la ciutat per davant de tot. Volem continuar aplicant el nostre programa i el Pla de Mandat, que ja s’ha executat amb un elevat percentatge (el 90% dels compromisos ja estan en marxa), i seguir treballant amb l’aplicació de polítiques socials pioneres al país, amb polítiques d’ocupació per fomentar l’economia i reduir l’atur, i seguir treballant perquè Terrassa continuï sent un referent cultural i esportiu i per la millora dels serveis municipals... Però penso que, ara, a més , tenim un repte molt important, que és treballar per rebaixar la tensió social que el procés ha generat a la ciutat. Terrassa, sempre ha estat una ciutat molt cívica, però no podem negar que existeix aquesta tensió, i per aconseguir reconduir-ho hi estem tots interpel·lats. Des de l’Ajuntament de la ciutat s’ha de treballar per rebaixar la tensió i retornar el clima de convivència que sempre ha tingut la nostra ciutat. 


 

Alfredo Vega es veu guanyant les eleccions del 2019?

 

Encara no hem arribat a aquesta pantalla. Ara el moment requereix esforç, dedicació i compromís per donar l’estabilitat que la ciutat necessita, i en això estarem. Ara no toca parlar del 2019.

 

I qui perdrà o desapareixerà el 2019, i qui pujarà?

 

Fa de mal dir. Ara per ara, és molt difícil fer pronòstics polítics. La situació canvia cada dia. Passi el que passi, allà estarem, fent polítiques responsables i constructives.  

 

Quina opinió li mereix empresonament de Josep Rull? El coneix i sé que se l'aprecia?

 

Més enllà de les ideologies, en Josep Rull és una persona per qui sento un gran apreci personal. És una persona de diàleg, de pau, molt cívica i treballadora, que estima molt Terrassa. Evidentment estic absolutament en contra del seu empresonament. És una situació molt injusta, i ja li he transmès la meva solidaritat fent-li arribar el meu suport. Mentre ell sigui a la presó, jo continuaré reclamant el seu alliberament. La judicialització de la política és un greu problema que no aporta solucions.


 

  

A Terrassa veu ara per ara fractura social o possibilitat que hi sigui?

 

Som una ciutat molt cívica i respectuosa, però no es pot negar que hi a una tensió social desconeguda fins ara. Tots tenim família i amics, tots estem notant que últimament hi ha dificultats per parlar tranquil·lament de segons quins temes... Per tant, tornar a establir ponts allà on s’han trencat és responsabilitat de tots, però sobretot dels que tenim responsabilitats públiques. Desitjo de tot cor que els valors que sempre ens han caracteritzat, com el civisme i el respecte, continuïn guiant la nostra convivència social. En això treballarem de manera prioritària. Aquesta situació ens ha de portar a donar el millor de tots nosaltres, més enllà de les sigles. La ciutat serà el que tots nosaltres vulguem que sigui. Tots hi hem de posar de la nostra part. Hem de posar-nos d’acord, més enllà dels nostres diferents posicionaments. Aquesta és la manera de ser terrassenca, i ara és més necessària que mai. 


 

  

Ballart ha fet bé de plegar? Els regidos del PSC han fet bé de plegar?

 

Va ser una decisió personal que jo personalment prefereixo no jutjar, perquè és molt difícil posar-se en la pell d’algú, i tot és encara molt recent. Ja hi haurà temps per valorar-ho. Respecto la decisió, tal i com ho ha fet el meu partit, i ara cal mirar al futur amb la responsabilitat però també amb la il·lusió necessària per tirar la ciutat endavant




Comentaris

envia el comentari