MónTerrassa
Meritxell Lluís: “Continuarem endavant fins a tenir un país lliure i just”
  • CA

Aquest diumenge, dia 15 d’octubre, ha tingut lloc l’acte institucional de celebració del Dia Nacional en Memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista. L’acte, que coincideix amb el 77è aniversari de l’afusellament del president Companys, ha tingut lloc a la plaça que porta el nom del president de la Generalitat.

La regidora de Ciutadania i Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís, acompanyada de representants de grups municipals i altres membres de la Corporació, ha estat l’encarregada de llegir l’acord de la Junta de Portaveus pel qual l’Ajuntament de Terrassa es compromet a promoure actuacions relacionades amb aquesta commemoració conjuntament amb institucions, organitzacions i entitats memoralistes. L’acte vol posar en valor l’existència “de la pluralitat de les memòries, que han de ser reconegudes sense ressentiments i de forma constructiva” així com continuar amb la “reparació moral i simbòlica de totes les víctimes i els supervivents“. Lluís ha aprofitat per manifestar que “Catalunya és un país que lluita per ser millor i més just, un país que si no és més just no serà lliure, i que si no és lliure no serà del tot just. La justícia social i la llibertat nacional són el mateix, és doncs, en memòria de tanta gent com Companys que continuarem endavant fins a tenir un país lliure i just”.

Acte institucional en record a les víctimes del franquisme
Acte institucional en record a les víctimes del franquisme | Rafel Casanova / BCF

!--akiadsense-->

Seguidament al parlament s’ha guardat un minut de silenci, i a continuació l’actor Francesc Falguera ha recitat un poema de Ventura Gassol dedicat a la memòria de Lluís Companys i de les víctimes de la dictadura. Finalment, s’ha realitzat una ofrena floral institucional.

Acte institucional a la plaça Lluís Companys
Acte institucional a la plaça Lluís Companys | Rafel Casanova / BCF

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa