TEC exposa dos greuges al Conseller de Territori

El portaveu del grup, Xavi Matilla, avisa de la urgència d'afrontar temes com les zones tarifàries de transport públic i les rieres
Xavi Matilla reparteix dues cartes al Conseller de Territori, Damià Calvet | TERRASSA EN COMÚ

El divendres 1 de febrer, el portaveu de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, va formar part de la comitiva que va acompanyar al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a una visita a les obres de manteniment de la riera de Les Arenes i a una posterior recepció oficial a l'Ajuntament de la ciutat. Aprofitant l'ocasió de la visita del conseller, Xavi Matilla va entregar-li dues cartes referents a dos temes de gran importància per la ciutat que requereixen l'atenció urgent de la Generalitat: les zones tarifàries del transport públic i les rieres. 

 

La primera carta fa referència a la situació de discriminació que suposen les zones tarifàries de transport públic per la ciutadania de Terrassa que s'ha vist agreujada amb les recents modificacions que han entrat en vigor el passat 1 de gener. La carta feta arribar al conseller inclou una proposta concreta de solució transitòria fins que entri en vigor la T-Mobilitat que acumula anys de retards i indefinició política. Aquesta proposta passa per incloure en zona tarifària 2 els títols de T-Jove i T-Mes que són els usuaris que pateixen amb més intensitat la discriminació que suposa la zona tarifaria actual. Terrassa en Comú ha presentat aquesta proposta com a Acord de Junta de Portaveus per al proper Ple Municipal del mes de febrer i el grup Parlamentari de Catalunya en Comú al Parlament de Catalunya.

 

La segona carta lliurada al Conseller fa referència a una de les problemàtiques urbanístiques que encara resten pendents de solucionar a la ciutat i que requereix l'atenció urgent de totes les administracions implicades: un pla d'actuacions per garantir la seguretat dels barris veïns de la riera de Les Arenes i la riera del Palau i de definir un projecte urbanístic de futur. La carta posa en relleu una exigència de la ciutadania i la necessitat que tots els actors implicats es posin a treballar en la cerca de solucions definitives. 

 

Ara que el Conseller s'ha compromès a redactar un Pla Director d'estat actual i actuacions de les rieres, el grup municipal recorda que en el marc dels pressupostos 2019 van arrencar "el compromís de l'equip de govern local d'encarregar la redacció d'un projecte integral de futur per a les rieres", i ara l'emplacen que compleixi "amb el seu compromís i posar fil a l'agulla com més aviat millor".