Samuel Martínez és escollit primer secretari de les JSC Terrassa

L'agrupació juvenil estrena secretaries amb l'objectiu de ser una "eina útil" i atraure nous joves
Part de la nova executiva de les Joventuts Socialistes de Terrassa
Part de la nova executiva de les Joventuts Socialistes de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Aquest dilluns va tenir lloc una assemblea telemàtica de les Joventuts Socialistes de Catalunya de Terrassa. L'objectiu era escollir nova executiva després que la fins ara primera secretària de l'agrupació municipal, Noemí Carmona, renunciés al càrrec per motius personals. Una vintena de persones van donar suport de forma unànime a l'única candidatura presentada, encapçalada per Samuel Martínez.

El nou primer secretari ha volgut agrair la tasca feta de l'anterior executiva en una roda de premsa de presentació amb part del seu equip. Martínez ha destacat que s'ha rebaixat l'edat mitjana, amb quatre membres per sota dels vint anys, i ha ressaltat que la candidatura aposta pels valors de "republicanisme, socialisme, ecologisme i feminisme". Respecte a l'actual equip de govern, les JSC han manifestat que seran "crítiques però també constructives", amb aportacions als plens municipals pensades per tots als infants i joves de la ciutat.

Amb la voluntat d'atraure el màxim de joves a l'activitat política municipal, les JSC han decidit crear dues noves secretaries: igualtat i transició ecològica. "Volem que els joves de Terrassa ens vegin com una eina útil per resoldre els seus problemes i per millorar la nostra ciutat", ha manifestat Martínez. Aquesta idea d'"obertura", les Joventuts Socialistes tenen la intenció de realitzar trobades periòdiques per a tots els joves, militants o no, que vulguin exposar les seves idees per fer una ciutat "moderna i transparent". 

Yeray Alcaraz, nou secretari de transició ecològica, ha destacat que el "compormís" amb l'ecologisme i el medi ambient del seu partit, i ha fet una crida a tots els joves "que vulguin fer accions i treballar contra el canvi climàtic" a unir-se a la causa. Per la seva banda, Laura Portero, secretària d'Igualtat, ha dit que aposten per fer "una defensa de veritat de la igualtat i contra la LGTBfòbia i el masclisme" amb accions visibles i de suport a les víctimes de discriminació per raons de gènere o orientació sexual. "Impulsarem també l'afiliació femenina perquè les dones no se'ns exclogui ni de l'activitat política ni dels llocs de poder, si estem aquí no és perquè siguem una quota sinó perquè ho valem". 

A més de Martínez, Portero i Alcaraz, a la nova executiva hi ha Carla Sánchez (secretària d'organització); Juan David Reyes (secretari adjunt d'organització); i Oriol Ribera, vocal.