Rull: "Un funcionari em va dir que em podriria a la presó"

"Sortim amb els nostres valors i conviccions més forts que mai", assegura el conseller

El candidat de JxCat i conseller destituït pel govern espanyol Josep Rull

El candidat de JxCat i conseller destituït pel govern espanyol Josep Rull | ACN

 

 

 

El conseller Josep Rull ha explicat aquest dimecres com vivia a la presó d'Estremera i com van ser tots els trasllats que va viure des que es va dictar l'ordre de presó sense fiança. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rull s'ha mostrat contundent assegurant que "ens han volgut humiliar" però que "sortim de la presó amb la nostra dignitat i els nostres valors i conviccions més forts que mai". "No em penedeixo de res. Sóc innocent", ha deixat clar. Alhora, ha explicat com va ser el primer trasllat, des de l'Audiència Nacional fins a la presó d'Estremera, tot i que ell va passar primer per Navalcarnero.


 

Rull ha titllat el primer trasllat com a "esgarrifós". "Ens van tenir a l'Audiència Nacional fins a les 17 hores de la tarda, sense dinar. A les 17:30 ens van donar la interlocutòria. Després ens van posar les manilles per darrera, i ens van escorcollar en un calabós, on només hi havia un banc, una finestra i una manta. Vam estar allà durant dues hores", ha explicat el conseller, que ha afegit que, en el seu cas, va anar sol dins la furgoneta, emmanillat. "Vaig arribar a Navalcarnero. Allà em vaig trobar un funcionari amb una actitud molt dura, que em va dir que se'ns havia acabat la ximpleria. Jo li vaig dir que mai, i em va dir que ens podriríem a la presó", ha recordat Rull.


 

A més, ha lamentat que aquest funcionari de la presó de Navalcarnero li va dir que s'estaria tants anys a la presó que "te l’aprendràs de memòria". Malgrat això, Rull ha deixat clar que "aquest funcionari és una excepció; la immensa majoria dels que ens vam trobar a Estremera eren de gran professionalitat". Després va ser quan el subdirector de Navalcarnero li va dir que finalment s'havia decidit agrupar tots els consellers i portar-los a Estremera. Sobre la relació amb altres interns de la presó, el conseller ha explicat que tant ell com Jordi Turull no es van aïllar, sinó que es van "integrar en el dia a dia". També ha relatat com era la cel·la: De 10m2, amb dutxa i lavabo dins la cel·la, però tot junt, separat només per una cortina".


 

"El que és molt frapant és el soroll de quan tanquen les portes de la cel·la; et queda enregistrat per sempre", ha dit. Rull també ha explicat per quin motiu tant ell com Turull van sortir de la presó amb americana i corbata: "Volíem deixar clar que la presó no havia sacsejat la nostra dignitat", i ha recordat que molts presos del seu mòdul els van aplaudir quan marxaven. 
Comentaris

envia el comentari