El ple aprova fer un ús rigorós del llenguatge, evitant banalitzar-lo

El ple ha aprovat per unanimitat la proposta de resolució presentada pel PSC "per garantir el prestigi de l’Ajuntament de Terrassa i recuperar la normalitat parlamentària de la institució". 

Eva Candela, del PSC, ha criticat directament l'alcalde Jordi Ballart, al que ha acusat de posar-se al costat només d'una part. La regidora socialista també ha demanat no banalitzar el masclisme. “Com diu la nostra moció, la ciutat de Terrassa ens ha escollit i tenim sobre nosaltres una gran responsabilitat. En l’exercici polític hem de ser exemplars tan en el fons com en la forma”. “Aquest ajuntament sempre ha estat capaç d’anar a la una en temes importants, és un patrimoni que no podem perdre”.

Però la intervenció al llarg de la setmana de la portaveu de Tot per Terrassa Núria Marín ha permès un acostamente entre la seva formació i el PSC després de les trompades repetides entre Lluïsa Melgares i Marc Armengol per les actuacions fetes al pàrquing del Portal de Sant Roc, amb acusacion de masclisme de la primera sobre el segon. La proposta socialista s'ha modificat a darrera hora i ha tingut el suport de tots els partits. 

Proposta de resolució per garantir el prestigi de l’Ajuntament de Terrassa i recuperar la normalitat parlamentària de la institució

Marc Armengol Puig, portaveu del grup municipal socialista, d’acord amb allò que estableixen els articles 57.4 i 73 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Terrassa, presenta la següent proposta de resolució al Ple d’aquesta Corporació.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L’Ajuntament és la institució local més rellevant, que té per funció el govern i l’administració dels interessos de la ciutadania d’un municipi. És per això que sovint, l’edifici principal que representa aquesta administració també rep el nom de casa del poble o casa del comú. Les darreres setmanes un tarannà negatiu en l’àmbit polític  està impregnant la gestió municipal, i pensem que és hora que aquesta situació es recondueixi, pel bé de la ciutadania i del propi Ajuntament.

Com a representants de la ciutadania entenem que la democràcia és diàleg i respecte dins la diversitat, la pluralitat i la llibertat ideològica. El nostre compromís amb la lluita per eradicar les moltes desigualtats econòmiques, cultural i de sexe són perfectament compatibles amb la discrepància d’idees i el respecte. 

Si l’Ajuntament és l’administració més important a la ciutat, els regidors i les regidores que en formem part som els principals representants de la ciutadania i, per aquest motiu, hauríem de ser exemplars en el fons i en la forma. La nostra responsabilitat és immensa i cal que tots i totes hi estem a l’alçada.

El Codi ètic d’aquest Ajuntament, que hem assumit totes i tots els presents, recull literalment en el seu article 7 que les persones subjectes a aquest, “hauran de tractar a totes les persones amb les quals es relacionin amb respecte i amb la deguda consideració” i segueix: “Hauran de desenvolupar les seves competències i responsabilitats de manera que no perjudiqui el prestigi de la Corporació”. Dues premisses que considerem bàsiques i que darrerament han estat en risc.

Els i les representants públics hem estat escollits per la ciutadania i considerem molt greu que, de manera manifesta, es posi en entredit la nostra ètica i capacitat moral.

Volem garantir que aquest Ajuntament no caigui en el desprestigi institucional i per contra, demanem la coresponsabilitat de tot el Ple per a que aquesta cambra esdevingui altra vegada l’òrgan de debat polític de més alt nivell a la ciutat. Les dinàmiques de debat a les comissions informatives, consells d’administració, consells de districtes i altres sessions orgàniques municipals són elements clau de la democràcia local i han d’estar presidits per la llibertat d’expressió i respecte a la llibertat ideològica.

És per tot l’exposat que demanem l’aprovació dels següents:

Primer- Demanem que els grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa i els i les seves representants, per respecte a la ciutadania i a la institució, que compleixin en tots els seus òrgans de debat polític el Codi ètic, fomentant la política dels arguments, la discrepància respectuosa i el consens, especialment en els temes principals de ciutat.

Segon- Davant els greus fets que representa per a les dones la xacra masclista, la violència sexista i la discriminació; acordem que els grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa serem rigorosos en l’ús del llenguatge, evitant banalitzar-lo, i en les formes en el debat polític.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la tot el que passa a Terrassa i voltants? i sobre la covid? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
TENS TWITTER ? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre tot el que passa a Terrassa i comarca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Twitter

Comentaris

envia el comentari