El ple diu sí a la lluita contra l'addició al joc dels menors

Javi González
Javi González | J. M.O.

El ple ha aprovat per unanimitat la proposta de resolució presentada pel Grup municipal de Ciutadans, sobre la prevenció de l’addició al joc dels menors d’edat. Els taronja demanaven una moratòria municipal per a l'obertura de noves cases d'apostes i joc, així com per a la renovació de les llicències existent". La proposta planteja estudiar les modificacions precises en la normativa per a regular que no s'obrin aquest tipus de locals en les proximitats de centres educatius, centres juvenils, biblioteques o edificis públics amb un elevat pas de menors d'edat. La iniciativa inclouria, a més, altres mesures com incrementar les campanyes de conscienciació destinades a adolescents i als seus pares o tutors legals. 

El portaveu municipal de Cs va dir que "l'abús de les apostes entre els joves té conseqüències negatives com l'aparició de noves patologies mèdiques que requereixen tractament i desintoxicació en centres per a addictes al joc". González ha recordat que "aquesta nova moda" s'estén perquè els menors tenen "un accés al joc sense límits ni obstacles a través de mòbils, tauletes, ordinadors, etc." L'any 2017, es van moure a Espanya uns 5.000 milions d'euros en apostes esportives. Van participar en elles uns 700.000 espanyols, dels quals un terç no superen els 25 anys, segons dades de la Direcció General d'Ordenació del Joc del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre la desescalada a Terrassa i voltants? i sobre totes les activitats de Nadal? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari