Els Mossos afirmen que el tirador tenia "clara voluntat" d'atemptar contra Sánchez

Material comissat
Material comissat | Mossos

El portaveu del Mossos d'Esquadra Albert Oliva ha confirmat aquest dijous que el veí de Terrassa detingut el passat 19 de setembre tenia una "clara intencionalitat" i "voluntat" de matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, però que li mancava "suport logístic". Oliva ha dit que no consta que l'home, que va ingressar a presó el 21 de setembre, estigui vinculat ni a l'extrema dreta ni a "cap grup determinat". "Estaríem parlant d'accions individuals", ha apuntat. Oliva ha afirmat que l'home tenia 16 armes, entre llargues i curtes, i que la majoria s'han trobat a l'interior del domicili. Segons ha explicat, el detingut havia expressat les seves intencions de "sacrificar-se per Espanya" a una xarxa social, tot coincidint amb l'anunci del govern espanyol d'exhumnar les restes del dictador Francisco Franco.


 

El portaveu dels mossos ha explicat que el detingut demanava "suport logístic" a través de "diferents mitjans" per atemptar contra el president del govern espanyol. Entre la informació que demanava, hi ha l'accés a l'agenda de Sánchez, saber com escapar del lloc on pensava atemptar o una destinació on no pogués ser capturat per la policia. 

 

 

Interior del Club de tir de precisió a Terrassa
Interior del Club de tir de precisió a Terrassa | Cristóbal Castro

 

 

  

"Manifestava que estava disposat a sacrificar-se per Espanya i que no li donaria excessiva importància a les conseqüències posteriors que això pogués tenir", ha dit el portaveu dels mossos. Amb tot, ha confirmat que el detingut, que treballava com a vigilant de seguretat, no tenia cap atac planificat. Pel que fa a les armes que s'han trobat al domicili, ha dit que algunes eren reglamentades, però que també n'hi havia de prohibides.


  

  

Una operació policial de "màxima urgència"

  

  

Oliva ha apuntat que la investigació ha estat "molt ràpida" i s'ha fet amb "màxima discreció" amb l'objectiu de garantir la "seguretat" de Sánchez. Pel que fa a l'operatiu policial, el portaveu dels mossos ha insistit que s'ha fet amb "màxima urgència". Segons ha confirmat, el detingut està acusat de presumpte delicte de proposició d'homicidi amb l'agreujant d'autoritat i les diligències estan al jutjat de Terrassa, després que la judicatura hagi decidit no portar-ho a l'Audiència Nacional. 

 

 

El club de tir de l'home que volia matar Sánchez dubta que fos un "franctirador"

 

El pare de l'home que volia matar Sánchez, un alcalde franquista i falangista a ultrança
Comentaris

envia el comentari