Jordi Hereu: "Terrassa té projecte de ciutat: un bon bagatge"

L’exalcalde de Barcelona ha protagonitzat la conferència “La importància d’un projecte de ciutat”, a la Masia Freixa
L’exalcalde de Barcelona ha protagonitzat la conferència “La importà ncia d’un projecte de ciutat”, a la Masia Freixa
Jord Hereu ha protagonitzat la conferència “La importància d’un projecte de ciutat”, a la Masia Freixa | PSC

L’exalcalde de Barcelona ha protagonitzat la conferència “La importància d’un projecte de ciutat” a la Masia Freixa de Terrassa. El PSC de Terrassa ha organitzat aquest acte, que també ha comptat amb el primer secretari de la formació i alcalde de la ciutat, Alfredo Vega. Davant una vuitantena d’assistents, l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha pronunciat la conferència La importància d’un projecte de ciutat, en la que ha analitzat diverses exemples de municipis que han comptat amb una bona planificació o, pel contrari, han crescut amb aquesta mancança.


 

Hereu ha remarcat la importància que les ciutats “siguin definides i construïdes des d’un projecte col·lectiu” i ha afegit: el món s’està urbanitzant cada vegada més, hem constatat que gran part d’aquesta urbanització s’està fent sense projecte col·lectiu en el sentit més ampli i d’aquí se’n deriven moltes conseqüències negatives”. Per Hereu: “només crearem societats millors si som capaços de fer ciutats millors”.

 

Per l’exalcalde socialista: “Catalunya i les seves ciutats tenen una llarga tradició planificadora i hem de seguir així; la ciutadania no és sols habitant o un observador, és la protagonista en la seva ciutat. Per tant, la participació ciutadana, la cogestió de molts afers és necessària i positiva”. D’altra banda, Hereu ha reclamat la necessitat d’implicar els governs autonòmics, estatals i també europeus en la construcció dels municipis.


 

“Les ciutats no ens podem trobar soles, i els governs han de ser conscients de la importància del municipalisme. En aquest sentit, l’exalcalde ha lamentat que fa temps que a Catalunya “els alcaldes es troben sols, perquè el govern de la Generalitat està immers en un debat que no dóna resposta a les necessitats reals com poden ser l’envelliment de la població, la falta d’habitatge social o la desprotecció de la infància”.

 

Pel que fa a Terrassa, Jordi Hereu ha remarcat que és una ciutat que, com Barcelona “van néixer de la cultura del treball i per elles el treball és un valor fonamental. Partim d’una mateixa tradició, marcada per la industrialització que ens va fer fer un sal endavant com a societat i com a municipi”.Segons ha declarat l’exalcalde socialista: “Terrassa té un passat ple de fortaleses, un bon bagatge, grans actius i grans oportunitats que ha sabut aprofitar i que l’han portat a ser un referent en diversos àmbits com el de la innovació empresarial, la cultura, l’esport, entre d’altres” i en aquest sentit, ha afegit: “Terrassa ha sabut analitzar bé el seu llegat, valorar d’on venia per afrontar els nous reptes i crear pautes noves per al futur, i això és tenir un projecte de ciutat”.


 

Trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra

 

Sobre la reunió entre el president espanyol i català, Jordi Hereu ha declarat: “sempre hem cregut que els problemes i els reptes polítics és resolen amb política. No venim d’una situació fàcil, però només a través del diàleg podrem anar trobant el desllorigador pels conflictes entre Catalunya i l’Estat” i ha afegit: “també em sembla que aquesta reunió ha estat un primer pas per anar vestint dins de Catalunya un acord molt ampli, que bona falta ens fa”.
Comentaris

envia el comentari